In een gelijk opgaande wedstrijd was Maasdijk zaterdag de gelukkigste ploeg tegen S.V. Loosduinen. In Maasdijk werd het 3-1 waardoor de Maasdijkers, de Loosduiners door deze zege in punten achterhaalden in de strijd om handhaving in de derde klasse. Op doelsaldo staan de Blauwwitten nog wel op een veilige plaats, maar de verschillen zijn na zaterdag nog kleiner geworden! Met nog vijf (finale)wedstrijden te gaan blijft het spannend onderin.

Bij de Loosduiners ontbraken ditmaal o.a., de geblesseerde Jeroen Rampaart,  de geschorste Damian van der Horst en de net vader geworden Sam van Poorten (gefeliciteerd!). Op de bank begonnen Tom Vrieling en Bas Wesseling, samen met de jeugdspelers Gert-Jan Heerema en Wessel Rienstra. Benardo Bor stond ditmaal samen met Richard Nieuwdorp in de spits. Theo van der Hoeven begon sinds lang weer in de basis en stond centraal achterin met Anton Habes.

Na wat aanvallende acties van de Blauwwitten opende in de 5e minuut Ferhat Sonmez onverwachts de score voor de thuisploeg door te profiteren van de gegeven ruimte in de onwennige Loosduinse achterhoede. Nadien kwamen de Loosduiners beter in de wedstrijd, maar kende doelman Pieter Blanken ook wat hachelijke momenten voor zijn doel. In de 17e minuut kwamen de bezoekers langszij. Richard Nieuwdorp werd niet aangevallen en profiteerde van de geboden ruimte en scoorde fraai de gelijkmaker. Niet veel later kreeg hij nog een goede kans, maar kopte over. Nadien ontving Nieuwdorp ook nog een makkelijk gegeven gele kaart voor een handsbal, na appel van heel de Maasdijk. Door scheidsrechter Opdam vanaf te grote afstand waargenomen en dat gebeurde vaker deze middag. Een aantal vrije trappen van Theo van der Hoeven gingen over het doel van doelman Joey Vos en bij een vrije trap van Kevin Baptiste ging een verdediger van de thuisploeg tegen de grond. Gelukkig voor hem kon hij na behandeling verder spelen. Verder ‘vergat’ Jessy Smit een goede loopactie af te ronden. Vlak voor rust had Noah van Rijn de 2-1 op zijn schoen voor de thuisploeg, maar hij faalde voor doelman Blanken. Tot de rust bleef het 1-1.

Vlak na de thee verzuimde Jean-Paul Alleblas te profiteren van het goede werk van Richard Nieuwdorp. Vrij voor doelman Joey Vos miste hij de bal. In de 55e minuut scoorde Jessy Smit van dichtbij op aangeven van Kenan Schenkeveld wel, maar tot verbazing van heel Loosduinen keurde de zwak leidende scheidsrechter Opdam uit Zoetermeer de glaszuivere treffer af op advies van zijn assistent uit Maasdijk! Ondanks vele protesten bij de leidsman werd het doelpunt niet geteld en ontving Theo van der Hoeven ook de gele kaart voor zijn commentaar op de leiding. De uitleg van de leidsman over deze onterechte beslissing achteraf gaf nog meer verbazing bij de Loosduiners. De ploeg va Richard Douw en Patrick Puister was even aangeslagen en daar profiteerde de thuisploeg van. In de 58e minuut verdween een vrije trap van de 37e jarige Richard Krayenbosch van zeker 35 meter in de kruising van het Loosduinse doel, een bal waar doelman Blanken geen reactie op had. De strijd wel feller en de irritaties namen toe.

De bezoekers gaven het niet op en Maasdijk moest terug en kwam er af en toe nog maar uit, vaak met buitenspel als gevolg. In de 67e minuut ontving Richard Nieuwdorp, vlak daarvoor ook al aan de pols geblesseerd geraakt, zijn tweede gele kaart. Ditmaal voor een onbesuisde actie en kon hij vertrekken. De komende twee wedstrijden mag hij nu vanaf de kant toezien. Weer een aderlating voor de Loosduiners in deze moeilijke periode. Met tien man bleven de Loosduiners strijd leveren en was Kevin Baptiste nog dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Joey Vos, toch gestart ondanks de geblesseerde vinger, redde.

Met Bas Wesseling en Tom Vrieling in de ploeg werd getracht de gelijkmaker te forceren, maar tevergeefs. In de 89e minuut profiteerde Ferhat Sonmez van de risico’s die de Blauwwitten namen voor de gelijkmaker en scoorde hij zijn tweede en voor Maasdijk het derde doelpunt, waardoor 3-1 de eindstand werd. Een uitslag waar de Loosduiners te kort mee werden gedaan.  Man van de wedstrijd, volgens veel Maasdijkers na afloop, niet doelpuntenmaker Sonmez, maar de grensrechter van Maasdijk!

Uithuilen en opnieuw beginnen voor de Blauwwitten. Komende zaterdag komt VV Naaldwijk op bezoek op Sportpark Madestein.

Hier het verslag uit AD/HC/Westland, 3 april 2017:

[nggallery id=453]