Door een treffer van Sinan Ocal in de 38e minuut wonnen de Blauwwittten de moeilijke uitwedstrijd tegen BMT, de nummer drie, zaterdagmiddag nipt met 0-1 en gaan nu door het gelijke spel van GDA tegen PGS/Vogel (1-1) samen met de buurman aan de leiding in de vierde klasse D. GDA heeft, met nog elf wedstrijden te gaan, nog wel een beter doelsaldo +51 tegen +33. In de drie gespeelde competitiewedstrijden dit jaar is de achterstand van zeven punten weggewerkt door het elftal van Richard Douw, dat nu weer vol in de race is voor het kampioenschap. 

De Loosduiners startten in dezelfde opstelling als vorige week. Kadir Narsen ontbrak, Damian van der Horst begon weer op links en Furkan Kaya op de bank. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd op een goed bespeelde grasmat op sportpark Escamp, zonder dat er echte grote kansen werden gerecreëerd.  Alleen Sinan Ocal en Sam van Poorten stelden doelman Boyla op de proef. Aan de overzijde kwam doelman Pieter Blanken niet in de problemen. Toch viel er in de eerste helft een treffer.  Scheidsrechter Durgunsu negeerde in 38e minuut het vlagsignaal van zijn assistent voor het buitenspel en Sinan Ocal mocht de 0-1 op het scorebord zetten. 

Na de thee waren er eerst kansen voor de bezoekers om de wedstrijd al vroeg te beslissen, maar Sinan Ocal, een kopbal en een lob net over, en invaller Furkan Kaya faalden in de afwerking. BMT drong nadien aan, nam veel risico’s in de slotfase, maar kwam niet tot scoren, al waren zij een aantal malen hier wel dichtbij. Doelman Pieter Blanken voorkwam een aantal malen de gelijkmaker en aanvoerder Kevin Baptiste assisteerde hem ook een keer op de doellijn. Een treffer die ook niet viel in de ruim zes minuten extra tijd die werd bijgetrokken door de scheidsrechter. De minst gepasseerde verdediging van de vierde klasse B, slechts negen doelpunten tegen in vijftien wedstrijden, hield ook deze wedstrijd stand! Een pluim dan ook voor Christaan Verbree, Jessy Smit, Nick Voorham, Mike Lunenburg en doelman Pieter Blanken..

In de tweede helft kwamen ook Murat Yildiz en Melchior van der Kooi in het veld voor de moegestreden Sinan Ocal en Tobias Schaafstra. Alleen Alvin van Reeuwijk incasseerde een gele kaart. 

De Blauwwitten konden na het laatste fluitsignaal opgelucht adam halen en de vreugde werd later in de kleedkamer nog groter na het bekend worden van de uitslag van de wedstrijd van de buurman op sportpark Madestein. 

A.s. zaterdag 16 februari komt de Haagse Politie Sport Vereniging op bezoek op sportpark Madestein, aanvang: 14:30 uur. De uitwedstrijd werd door de Loosduiners op 29 september van het vorig jaar in het Haagse Zuiderpark nog met 0-10 gewonnen, maar de laatste weken boekt HPSV verrassende uitslagen. De Blauwwitten zijn gewaarschuwd. Buurman en nu medekoploper GDA speelt een derby in het stadsdeel Loosduinen tegen en bij RAS.

Dinsdag 19 februari spelen de Loosduiners nogmaals thuis tegen HPSV, maar dan in het Haaglanden voetbaltoernooi, de aanvang is dan 20:00 uur.