S.V. Loosduinen won zaterdagmiddag drie heel belangrijke punten door een nipte 2-3 winst bij S.V. Houtwijk en deed daardoor goede zaken in de stand in 3B. Tom Vrieling had met zijn drie doelpunten een hoofdrol bij de Blauwwitten. S.V. Houtwijk degradeerde door deze nederlaag naar de vierde klasse. Maar ook de formatie van Richard Douw is nog niet veilig. Het elftal staat nu op de ‘veilige’ tiende plaats, maar met nog twee wedstrijden te gaan zijn de Loosduiners, met nog zes ploegen, nog niet zeker van het behoud van de derde klasse. Het blijft dus nog spannend onderin de derde klasse B de komende twee zaterdagen!

Bij S.V. Houtwijk veel invallers en de Loosduiners begonnen, zonder de lang geblesseerde Richard Nieuwdorp en de bij de warming-up geblesseerd afgehaakte Sam van Poorten, aan deze belangrijke degradatiewedstrijd in het stadsdeel Loosduinen. De eerste kans was voor de bezoekers, maar de voorzet van Christiaan Verbree was te hard voor Tom Vrieling. Niet veel later ontsnapte de thuisploeg aan een achterstand. Een treffer van de thuisploeg werd door de goed leidende scheidsrechter Durgunsu uit Vlaardingen op advies van zijn Loosduinse assistent alsnog wegens buitenspel geannuleerd, nadat de leidsman toch eerst naar het midden had gewezen.

Toch was het de thuisploeg die de leiding nam. Quincy de Vries liet doelman Pieter Blanken in de 11e minuut van dichtbij kansloos. De Loosduiners leken even aangeslagen, maar bleven de aanval zoeken vooral via de snelle spitsen Verbree en Vrieling. In de 19e minuut was dit duo ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Een perfecte voorzet van Christiaan Verbree werd door Tom Vrieling even fraai afgerond. Kansen bleven er komen voor de bezoekers, maar doelman Bas Swillens voorkwam een aantal malen een achterstand, maar kende ook veel geluk dat een schot van Christiaan  Verbree via zijn handen en de paal toch weer in zijn handen eindigde. Een vrije trap van Kenan Schenkeveld keerde hij ook fraai. De thuisploeg was met plaagstoten een paar maal gevaarlijk voor het Loosduinse doel, maar de verdediging onder aanvoering van Theo van der Hoeven was alert en gaf niks weg.

De bezoekers kwamen na de thee wel slecht uit de kleedkamer. Al snel kreeg de thuisploeg een goede kans maar doelman Blanken redde. Niet veel later was het toch raak voor de nummer veertien op de ranglijst. Bilal Dari profiteerde optimaal van een fout van Desley Rodenburg en passeerde de Loosduinse doelman. De zorgen waren groot bij de bezoekers op dat moment. Bij deze stand werd handhaving in de derde klasse een nog moeilijker verhaal. De jacht op de gelijkmaker werd gestart. Tom Vrieling en Christiaan Verbree kregen een aantal goede kansen, maar strandden steeds op doelman Swillens. Hij leek lang onpasseerbaar tot in de 65e minuut de Loosduiners toch op gelijke hoogte kwamen. Uit een scrimmage scoorde Vrieling zijn tweede treffer van de middag. Beide elftallen gingen risico’s nemen, want beide elftallen hadden niks aan deze stand. De druk op het doel van Houtwijk nam toe, maar uit één van de spaarzame tegenaanvallen ontving doelman Blanken de enige gele kaart in de sportieve wedstrijd, omdat hij de bal net buiten zijn strafschopgebied pakte.

Bij S.V. Loosduinen kwam in de slotfase een extra aanvaller, Tim Slinger voor Jessy Smit. Tom Vrieling ging met hem in de 87e minuut een dubbele  één-twee” aan in het strafschopgebied van de thuisploeg. Zij gunden elkaar de bal, bleven koel, maar het was uiteindelijk Vrieling die zijn derde treffer mocht aantekenen van Slinger, de belangrijke winnende treffer voor de Loosduinse formatie. Want gescoord werd er niet meer in de resterende tijd. Wel kwamen in de slotfase bij de Blauwwitten Jurgen Kalkman en jeugdspeler Tyrone Plas nog in het veld voor Jeroen Rampaart en Christiaan Verbree. Ondanks de degradatie van S.V. Houtwijk was er ook nog een gezellige derde helft met daarin een hoofdrol voor de scheidsrechter van deze wedstrijd.

Tom Vrieling na afloop: “We hadden maar één doel en dat was winnen en ik snap ook niet hoe we zoveel kansen kunnen missen”.

Komende zaterdag komt Verburch naar Sportpark Madestein. De uitwedstrijd werd door de Loosduiners nog met 0-3 gewonnen. De belangen zijn groot en ook tegenstrijdig bij deze wedstrijd voor beide elftallen. De Blauwwitten moeten winnen om op de ‘veilige’ tiende plaats te blijven staan, maar bij winst van Verburch en bij puntenverlies van SEV bij kampioen Die Haghe winnen de Poeldijkers de derde periode en plaatsen zich voor de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse.

[nggallery id=464]