Op een donker Sportpark Madestein, waar de veldverlichting al vroeg aanging, behaalde een hardwerkend S.V. Loosduinen afgelopen zaterdag een zwaarbevochten overwinning op VELO, zaterdag. Het was de vierde zege op rij voor de Blauwwitten! Na een 2-0 ruststand wonnen de Loosduiners, na rust ruim veertig minuten spelend met tien man, nipt met 3-2 van VELO. Door de zege staan de Loosduiners nu op zevende plaats, in het linker rijtje, in de derde klasse B en gaat het elftal van de trainers Richard Douw en Patrick Puister als koploper van de tweede periode aan de winterstop beginnen!

Een, ten opzichte van vorige week, ongewijzigd elftal stond aan de aftrap. Jeroen Rampaart en Jean-Paul Alleblas waren door blessures nog afwezig in de strijd tegen VELO, waartegen vorige seizoen in de vierde klasse twee aantrekkelijke wedstrijden werden gespeeld, maar ook werden verloren. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Voor beide doelen waren er kansen. Bij de thuisploeg Richard Nieuwdorp, die de paal raakte, Kevin Baptiste, de doelman redde, en Damian van der Horst die voor langs schoot. Joery Verbeek en Mick van Elswijk waren voor VELO aan aantal malen dreigend aanwezig, maar doelman Pieter Blanken en zijn verdedigers waren attent. Na veertig minuten brak de thuis ploeg de score open. Een hoekschop van Kevin Baptiste  verdween, zonder te zijn aangereikt, in één keer achter doelman Jeffrey Kersten. Hier gingen de VELO verdedigers en de doelman niet vrijuit. Vlak voor de rust was het opnieuw raak voor de Blauwwitten. Damian van der Horst, die de buitenspelval ontweek,  gaf op links een fraaie voorzet op spits Richard Nieuwdorp, die de bal uit een moeilijke hoek, ineens hard binnenschoot. Een schot dat doelman Kersten niet heeft gezien, maar misschien alleen heeft gehoord!

Na de thee stond de 3-0 al snel op het scorebord. In de 48e minuut schoot Kevin Baptiste van ver fraai raak. Hij profiteerde van balverlies van VELO. De wedstrijd leek beslist, maar twee minuten later dupeerde de doelpuntenmaker het elftal door tegen zijn tweede gele kaart op te lopen voor het wegschieten van de bal, ‘spelbederf’, terwijl het spel al was afgeblazen door scheidsrechter Fonseca uit Spijkenisse. Heel VELO vroeg om de kaart, die ook werd gegeven door de leidsman. Kaarten waren er in de sportieve wedstrijd ook voor de Wateringers Jur van Roossum, al heel vroeg in de wedstrijd, en Lars van de Krogt.

De wedstrijd kantelde hierna. VELO zocht de aanval met goed voetbal en de Loosduiners moesten terug, maar waren via Nieuwdorp toch nog dichtbij een vierde treffer. Nadat aanvoerder Torben Halverhout uit een hoekschop nog naast kopte was het in de 60e minuut Lars van de Krogt, volkomen vrije gelaten, die koppend voor 3-1 zorgde, uit een voorzet van Yacien Tazi. VELO was weer terug in de wedstrijd. De thuisploeg wankelende, maar bleef onder aanvoering van aanvoerder Dave Lamens ook met tien man volop strijd leveren. Richard Nieuwdorp werd de eenzame spits die regelmatig, al dan niet terecht, werd teruggefloten voor buitenspel. In de 80e minuut moest hij geblesseerd het veld verlaten voor Anton Habes.
VELO bleef aandringen en zette de thuisploeg vast op eigen helft. Het was spannend, want doelman Pieter Blanken moest een aantal malen reddend optreden bij schoten van Mitch Verbraken, Joery Verbeek en Lars van der Krogt. In de 90e minuut scoorde Mick van Elswijk koppend de 3-2 uit een voorzet van Jack van Meurs. Hier bleef het bij, want ook in de negen minuten durende extra tijd, het gevolg van veel blessurebehandelingen, bleven de Loosduiners op de been en was Damian van de Horst nog wel dichtbij de 4-2.
Op 28 januari 2017 wordt de competitie hervat tegen en bij SEV in Leidschendam. Zaterdag 7 januari 2017 is de traditionele Nieuwjaarswedstrijd en het weekeinde erop verblijven de Loosduiners voor een trainingskamp in Mierlo.

[nggallery id=440]