Als topsporter weten we allemaal dat bepaalde maaltijden erg lekker zijn maar beter niet voor een fysieke inspanning genuttigd kunnen worden. Zo hebben we al een keer een incident gehad met hachee wat geen positief effect had op de uitslag. Deze keer was het de beurt aan Rolf die het verstandig leek om Antilliaanse roti voor de wedstrijd te nemen. We weten allemaal hoe dat gaat; het smaakt prima, je schept nog een bord op en na vijf minuten in de wedstrijd begint er het een en ander te borrelen.

zaal-01-23-09

Een volle tribune van de aftrap van onze eerste thuiswedstrijd!

Dat dit impact had op het scorend vermogen van Rolf was duidelijk te zien. Waar hij normaal gesproken onze topscoorder is, net voor Spaans, had hij deze keer wel erg veel kansen nodig om slechts een doelpunt te maken. Dat is nog altijd meer dan het aantal goals van PSV in de laatste drie thuiswedstrijden, dat dan weer wel.

zal-02-23-09
Cowboy Jos moet vissen na een verwoestend schot van Spaans.

De tegenstander van vandaag ZVV Den Haag 45 moest te doen zijn en met Rolf op halve kracht hadden wij er vertrouwen in dat het zou lukken. Na een moeizame start bleven wij vasthouden aan onze verdedigende tactiek waardoor ZVV Den Haag 76 te veel ruimte kreeg en niet onder druk gezet werd. Het was dan ook geen verrassing dat ZVV Den Haag 29 op 0-1 voorsprong kwam. Hierna was het de beurt aan Spaans om de keeper van ZVV Den Haag 58 aka Cowboy Jos te testen. Met een vlammend schot in de kruising werd de stand op 1-1 gebracht. Een heerlijk goal!

zaal-03-23-09
Met aanvoerder Sjoerd voorop op jacht naar de overwinning!

Mocht u het niet geloven, u kunt het hem altijd vragen op Madestein, als hij het niet zelf al verteld heeft natuurlijk. Het schijnt dat hij vorige week ook een penalty bij S.V. Loosduinen 3 gescoord heeft!

zaal-04-23-09
Na twee keer slordig balverlies weet Sjoerd het ook niet meer…

Vlak voor rust scoorde ZVV Den Haag 67 de 1-2 waardoor wij met een achterstand aan de thee konden. Zoals u weet is een doelpunt vlak voor rust een slecht moment, al hadden we nu wel de tijd om orde op zaken te stellen. Er werd besloten om meer druk naar voren te zetten om zo de gelijkmaker te forceren. U raadt het al, na 2 minuten in de 2e helft was de stand 1-4. Nadat er twee keer balverlies geleden was counterde ZVV Den Haag 19 ons helemaal weg.

zaal-06-23-09
Oke jongens, nog eentje met de jas aan dan maar!

Doordat wij hierna achter de feiten aanliepen kon ZVV Den Haag 93 verder uitlopen al wist Ron, vorige week nog afwezig, wel te scoren en wat terug te doen. En zoals aangekondigd, in de laatste minuut was het eindelijk Rolf die Cowboy Jos wist te verschalken! Helaas was dit de 3-6 en staan wij dit seizoen nog steeds met lege handen. De doelstelling van 40 punten zal dan ook een lastig verhaal gaan worden, maar we doen ons best!

zaal-05-23-09
Na zo’n weekend mag de jas bij sommige uit blijven!

De derde helft was wel een groot feest. Voor het eerst dit seizoen speelden wij in onze thuishal Zuidhaghe waar de biertjes en bittergarnituur van Patries toch net wat lekker smaken! ZVV Den Haag 71 bood ook hier goed tegenstand en het werd dan ook een lange 3e helft. Nadat ZVV Den Haag 42 vertrokken was werd er besloten om er nog ‘eentje met de jas aan te doen’ om ons daarna weer voor te bereiden op de wedstrijd tegen alweer ZVV Den Haag in de Schilp.

S.V. Loosduinen zaal 1 – ZVV Den Haag 16 3-6

Sporthal: Zuidhaghe

Toeschouwers: 11

Doelpuntenmakers: Spaans, Ron & Rolf

Man of the match: Sjoerd (c)