Nordic Walking

Bij S.V. Loosduinen kunnen Senioren (50+) onder deskundige leiding deelnemen aan wandelactiviteit ‘Nordic Walking’. Deze sportactiviteit valt binnen de afdeling Senior Actief van de voetbalvereniging S.V. Loosduinen. Met Senior Actief willen we bereiken, dat mensen op een veilige manier (weer) aan sport gaan doen en hieraan blijven deelnemen. Wandelen in groepsverband is een goede stimulans om aan sport te doen. Samen met andere mensen kun je aan Nordic Walking deelnemen in een ontspannen en gezellige sfeer. Dit alles onder deskundige begeleiding en in een veilige omgeving. Deelnemers aan Nordic Walking zijn ‘Senior Actief-lid’ van de vereniging S.V. Loosduinen en kunnen gebruik maken van de faciliteiten van S.V. Loosduinen.
Vanaf november 2005 biedt S.V. Loosduinen deze ‘Nordic Walking’-lessen aan. Nordic Walking is een ideale fitnessactiviteit, waaraan iedereen kan meedoen. Het is een prettige manier om in de buitenlucht te werken aan conditie en welzijn. Deze uit Finland overgewaaide bewegingsactiviteit, wordt het nieuwe wandelen genoemd. Het is een intensieve vorm van wandelen met behulp van carbon fiberstokken, zogenaamde ‘poles’. Nordic Walking is veilig, plezierig en geschikt voor senioren.

Het is een ideale bewegingsactiviteit voor onder andere:
• gewichtsvermindering;
• fysieke fitheidverbetering;
• training van uithoudingsvermogen;
• het verminderen van spanning in nek- en schoudergebied;

De wandelingen van Nordic Walking vinden plaats in de natuurgebieden Madestein en Ockenburgh. Al deze bijzondere natuurgebieden zijn dicht bij het complex van S.V. Loosduinen gelegen en gemakkelijk te voet te bereiken. Dit maakt het wandelen vanuit S.V. Loosduinen zo aantrekkelijk en gevarieerd.

Aanvangstijden:
vrijdagochtend van 9.45 tot 10.45 uur
vrijdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur

Kosten
Voor een heel seizoen bedraagt de contributie € 181,– .
Nordic Walking-stokken worden gratis ter beschikking gesteld door de vereniging.

Ooievaarspas
Wanneer u in het bezit bent van een Ooievaarspas, krijgt u 50% korting op de contributie.

Verenigingsjaar
Het verenigingsjaar loopt van 1 juli t/m 30 juni.
Gedurende het seizoen kunt u zich altijd aanmelden. Afhankelijk van het moment van aanmelden, zal de contributie het restant zijn van het aantal maanden tot 30 juni, gerekend vanaf de volgende maand na de aanmeldingsdatum.
Er worden geen trainingen/lessen gegeven tijdens de schoolvakanties, er is dan wel gelegenheid tot vrij wandelen.

Meer informatie over S.V. Loosduinen en onze activiteiten kunt u vinden op www.svloosduinen.nl
Vragen kunt u e-mailen naar de secretaris van S.V. Loosduinen:

AANMELDFORMULIER
Een aanmeldformulier vindt u HIER.