Wandel FIT (tot nader order niet actief)

Bij S.V. Loosduinen kunnen Senioren (50+) onder deskundige leiding deelnemen aan twee wandelactiviteiten ‘Nordic Walking’ en ‘WandelFIT’. Beide zijn sportactiviteiten binnen de afdeling Senior Actief van de voetbalvereniging S.V. Loosduinen. Met Senior Actief willen we bereiken, dat mensen op een veilige manier (weer) aan sport gaan doen en hieraan blijven deelnemen. Wandelen in groepsverband is een goede stimulans om aan sport te doen. Samen met andere mensen kun je aan Nordic Walking en WandelFIT deelnemen in een ontspannen en gezellige sfeer. Dit alles onder deskundige begeleiding en in een veilige omgeving. Deelnemers aan Nordic Walking  en/of WandelFIT zijn ‘Senior Actief-lid’ van de vereniging S.V. Loosduinen en kunnen gebruik maken van de faciliteiten van S.V. Loosduinen.

Vanaf november 2005 biedt S.V. Loosduinen deze ‘Nordic Walking’-lessen aan. Nordic Walking is een ideale fitnessactiviteit, waaraan iedereen kan meedoen. Het is een prettige manier om in de buitenlucht te werken aan conditie en welzijn. Deze uit Finland overgewaaide bewegingsactiviteit, wordt het nieuwe wandelen genoemd. Het is een intensieve vorm van wandelen met behulp van carbon fiberstokken, zogenaamde ‘poles’. Nordic Walking is veilig, plezierig en geschikt voor senioren.
Het is een ideale bewegingsactiviteit voor onder andere:
• gewichtsvermindering;
• fysieke fitheidverbetering;
• training van uithoudingsvermogen;
• het verminderen van spanning in nek- en schoudergebied;

In april 2014 is S.V. Loosduinen gestart met een nieuw wandelprogramma ‘WandelFIT’.

Dit wandelprogramma is voor iedereen die meer wil gaan bewegen en lekker wil gaan wandelen in de natuur. WandelFIT biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te gaan wandelen. Om kennis te maken met deze nieuwe wandelactiviteit, worden er introductielessen georganiseerd. De deelnemers worden twaalf weken lang begeleid door een enthousiaste wandeltrainer, hierna bestaat de mogelijkheid om in groepsverband te blijven wandelen bij S.V. Loosduinen. WandelFIT is een initiatief van sportbond KNWB Wandelsportorganisatie Nederland. WandelFIT wordt georganiseerd door S.V. Loosduinen i.s.m. Stichting het Zuid-Hollands Landschap, Dunea en de gemeente Den Haag.

WandelFIT is voor iedereen een goede start. Een basisconditie is voor WandelFIT niet vereist, maar wordt door deelname aan WandelFIT in drie maanden juist verkregen. WandelFIT brengt deelnemers ook in contact met andere beginnende wandelaars en zorgt ervoor dat ze op bewuste wijze aan hun gezondheid werken. De wandeltrainer zorgt dat de deelnemers de techniek onder de knie krijgen en begeleidt ze bij een verantwoorde opbouw van hun conditie.

Programma Natuur & Gezondheid
De WandelFIT-trainingen zijn onderdeel van het Programma Natuur & Gezondheid Den Haag, een initiatief van Stichting het Zuid-Hollands Landschap, Dunea, Natuur- en Milieu-educatie Den Haag, Parnassia en Florence. Binnen dit programma ontwikkelt deze organisatie i.s.m. S.V. Loosduinen een aantal initiatieven om meer te gaan bewegen of ontspannen in de natuur.

De wandelingen van Nordic Walking en WandelFIT vinden plaats in de natuurgebieden Madestein, Solleveld en Ockenburgh. Al deze bijzondere  natuurgebieden zijn dichtbij het complex van S.V. Loosduinen gelegen en gemakkelijk te voet te bereiken. Dit maakt het wandelen vanuit S.V. Loosduinen zo aantrekkelijk en gevarieerd.

Aanvangstijden

WandelFIT: 

Maandagavond van 19.00 tot 20.30 uur: Lange afstand WandelTraining
Dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur: Kennismakingscursus WandelFit (vanaf 12 april bij voldoende aanmeldingen)
Donderdagavond van 19.15 tot 20.15 uur: WandelFit
Donderdagavond van 20.30 uur tot 21.30 uur: Kennismakingscursus WandelFit (vanaf 14 april)

Nordic Walking:
vrijdagochtend van 9.45 tot 10.45 uur
vrijdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur


Kosten

Nordic Walking
Voor het juiste contributiebedrag klikt u HIER.
Nordic Walking-stokken worden gratis ter beschikking gesteld door de vereniging.

WandelFIT
De kosten voor deelname aan de introductietraining WandelFit bedragen € 40,-.
Hiervoor krijgt men gedurende twaalf weken één wandeltraining per week aangeboden.
Wanneer men na de introductietraining door wil gaan, betaalt men DEZE contributiebedragen.

Ooievaarspas
Wanneer u in het bezit bent van een Ooievaarspas, krijgt u 50% korting op de contributie.

Verenigingsjaar
Het verenigingsjaar loopt van 1 juli t/m 30 juni. Gedurende het seizoen kunt u zich altijd aanmelden. Afhankelijk van het moment van aanmelden, zal de contributie het restant zijn van het aantal maanden tot 30 juni, gerekend vanaf de volgende maand na de aanmeldingsdatum. Er worden geen trainingen/lessen gegeven tijdens de schoolvakanties, er is dan wel gelegenheid tot vrij wandelen.

Vragen kunt u e-mailen naar de secretaris van S.V. Loosduinen:  of gebruik maken van ons contactformulier.

AANMELDFORMULIER
inschrijfformulier NW en WandelFit (1)