Nadat er vrijdag na de verloren wedstrijd tegen ZVV nog even flink aan teambuilding is gedaan was het voor de helft van het team zondag de dag van de waarheid. Waar iedereen behalve Rolf op hoopte gebeurde ook en Feyenoord kon er eindelijk weer een prijs bijzetten.

Dat deze prijs gevierd diende te worden hoef ik niet uit te leggen. Aangezien Spaans als enige van het team de huldiging om maandagochtend heeft weten te halen neem ik aan dat iedereen snapt hoe de vlag er bij hing maandag avond. Gezien de toestand van een aantal spelers werd er afgesproken geen hoge ballen te spelen om het aantal kopballen op deze manier zo laag mogelijk te houden.

Zaal ZVV01Ron schoot uiteraard weer op de paal vandaag en wordt nu eindelijk ook erkent door het Guinness Book of Records!

Vandaag mochten we voor de tweede keer in vier dagen aantreden voor een inhaalwedstrijd tegen Tutor. De eerste keer kwamen ze niet opdagen omdat zij volgens Ron ‘bang waren’. Maar zo makkelijk kwamen ze er niet vanaf, de KNVB plande deze wedstrijd gewoon opnieuw in en wel een dag na de bekerfinale.
Zaal ZVV02Ron (zonder gel) schiet de bal geheel tegen alle afspraken in toch hoog richting aanvoerder Sjoerd…

Nadat keeper Patrick een grondige analyse had gekregen over de tweede goal van Feyenoord welke via de korte hoek binnen ging was het tijd voor een ouderwetse warming up. Voor ons werd er geen wedstrijd gespeeld wat inhield dat wij een kwartier lang de tijd hadden om zo hard mogelijk met meerdere ballen te gelijk onze keeper in te schieten. Moeten we vaker doen!

Zaal ZVV03

Spaans een keer niet met zijn handen aan zijn haar maar hier actief als scheidsrechter.

Ondanks de fysieke toestand van enkele spelers verliep de wedstrijd eigenlijk behoorlijk goed. Via goed opgezette aanvallen kwamen wij vrijwel niet in de problemen en vooral Rolf en Marnix hadden het vizier op scherp staan. Met een comfortabele 5-0 voorsprong werd de rust bereikt. Omdat wij als we deze en de volgende wedstrijd winnen op gelijke stand komen met Tutor werd er over het doelsaldo gesproken. Hiervoor moesten we nog wel een verschil van 18 doelpunten goed maken. Met een 5-0 stand betekend dit dat we er nog maar acht te gaan hebben, het is dus mogelijk!

Zaal ZVV04

Reactie van Tutor na de 1e helft: “Dit is niet normaal G, die gasten doen driehoekjes, akka panna’s alles!”

Nadat er afgesproken was om aan het doelsaldo te werken kon je wel raden wat er zou gebeuren natuurlijk, Tutor scoorde gelijk na de rust de 5-1. Tutor kreeg zelfs steeds meer kansen al hadden wij wel duidelijk het overwicht. Nadat uitgerekend Rolf de 8-2 scoorde moesten wij wel een doelpunt doorlaten om dit niet de eindstand te laten worden. Deze uitslag ligt nog steeds gevoelig. Nadat Tutor het buitenkansje benutte en de 8-3 scoorde was het tijd voor een paar reparatie pilsjes in de derde helft om weer enigszins fit te worden. Wat nog wel het vermelden waard is van de tweede helft is de prachtige goal die aanvoerder Sjoerd wist te maken!

ZAAL ZVV05

Publiekswissel voor Marnix na het scoren van een hattrick!

Donderdag wacht onze laatste wedstrijd uit tegen RKAVV waar wij de magische grens van 40 punten kunnen halen. Dit is behoorlijk hoger dan de doelstelling van 25 punten. Een overwinning donderdag zou dus een mooie kroon op dit seizoen betekenen. Aan de shirts van de tegenstander zal het niet liggen, die zorgen voor genoeg motivatie!

Om af te sluiten nog een woord van aanvoerder Sjoerd: “Ron doe in godsnaam een keer gel in je haar!”.

S.V. Loosduinen 1 – Tutor 9 8-3

Sporthal: Houtrust

Toeschouwers: 0

Doelpuntenmakers: Rolf (3), Marnix (3), Spaans & Sjoerd ©!