Weer een teleurgestelde bank

Het zal u waarschijnlijk raar in de oren klinken dat de Champions League het kampioenschap van een zaalvoetbalteam in de 5e klasse onderbond kost. Wat heeft het kampioenenbal waar het uiteindelijk gaat om de rijkste clubs, die er met de cup met de grote oren vandoor gaan, met zaalvoetbal te maken?

Dat zit namelijk zo; in ons zaalvoetbalteam zitten een aantal Feyenoordsupporters. Het is u misschien al eens opgevallen dat er in de verslagen hier er daar wat speldenprikjes richting onze Amsterdamse vrienden werden uitgedeeld. In het begin van onze zaalcompetitie werden onze wedstrijden heel toevallig vaak op woensdag gepland, net als Feyenoord op dat moment een wedstrijd speelde. Bij deze wedstrijden misten wij dus al minimaal 4 man. En 4 is best veel, net als 4 jaar zonder prijs, dat is ook best veel! Deze wedstrijden moesten wij het doen met invallers, waarvoor dank nog! Of erger nog; zonder wissels. Daar werden dus kostbare punten verspeeld, zeker nu het zo kan zijn dat wij 1 punt te kort komen voor het kampioenschap.

Vorige week was het nog spannend wat DVC tegen Delft zou doen, bij een gelijkspel of verlies zou dit resulteren in een onderlinge kampioenswedstrijd tussen ons en DVC. Helaas voor ons heeft DVC gewonnen en zijn zij kampioen geworden en zal de laatste wedstrijd om des keizers baard gaan. Bij deze nog gefeliciteerd met het kampioenschap DVC!

Om het allemaal nog spannend te houden moesten wij afgelopen maandag eerst nog aantreden tegen Vitesse Delf, een ploeg die ook lang mee deed om het kampioenschap. Maar nadat wij ze halverwege het seizoen in eigen huis versloegen kregen ze zo’n grote mentale klap dat zij steeds verder wegzakte op de ranglijst. Maar het zou zeker geen makkelijke wedstrijd worden!

Zonder onze aanvoerder die in de vorige wedstrijd zijn teen gebroken heeft maar met Patrick onder de laat moesten wij dit klusje klaren. Er waren nog wat twijfels of Patrick fit genoeg zou zijn maar volgens hem zelf was het geen probleem. Dan moet je hem maar geloven op zijn blauwe oog.

Voor deze belangrijke wedstrijd hadden we Rolf als scheidsrechter kunnen regelen, maar of dat kwam doordat hij daar zin in had of daardoor mee kon eten na de wedstrijd in Zuidhaghe laat ik nog in het midden. Patries had in ieder geval weer heerlijk gekookt!

In een wedstrijd waarin wij weinig weggaven maar ook niet heel vaak voor de goal van Vitesse Delft opdoken leek het lang gelijk op te gaan. Het was eigenlijk wachten tot de 1e zou scoren en daarna de boel dicht zou gooien. Zoals u gewend bent is dit in de meeste gevallen de tegenstander maar deze keer kwam Vitesse echt niet dichtbij.

Wij kwamen op voorsprong door een heerlijk spitsengoaltje van Spaans, maar dit heeft u waarschijnlijk al op de club vernomen. Hierdoor ging Vitesse meer risico nemen en zelfs de keeper kwam regelmatig op onze helft. Hierdoor kregen wij natuurlijk wel meer ruimte en dus meer kansen.

Toen kwam ook het mooiste moment van de wedstrijd; een speler van Vitesse was nogal geïrriteerd en wilde Pietertjjjj van de bal duwen. Wat hij echter deed was een groot voordeel voor Pietertjjjj, hij duwde Pietertjjjj letterlijk door de verdediging heen, gaf genoeg vaart mee zodat Pietertjjjj één van zijn bekende kanonskogels kon lossen. Dikke bam voor ons dus, 2-0!

Daarna wist Marnix als een echte Filippo Inzaghi de bal in de goal te werken. Geen idee met welk lichaamsdeel dit was, maar het zou mij niet verbazen als het zelfs met zijn joekeloekes was.

Het had ook nog 4-0 kunnen worden maar Marc wist vanuit een lastige positie niet te scoren, met de keeper vlakbij is het vaak ook lastig!

Woensdag is onze laatste wedstrijd maar wij weten al dat we sowieso 2e worden. Het is zuur dat we geen kampioenswedstrijd spelen maar wij mogen zeker trots zijn op deze prestatie. Dit was namelijk onze beste seizoen ooit!

S.V. Loosduinen 1 – Vitesse Delft 2 – 3-0

Sporthal: Zuidhaghe
Toeschouwers: 1
J Teuling Onderhoudswerken Man of the Match: Patrick
Grijspaardt Webdesign & Drukwerk doelpunt van de wedstrijd: Pietertjjjjjj met hulp van de nummer 11 van Vitesse Delft.