zaalvoetbalMisschien een wat vreemde titel van een verslag maar dat is allemaal te danken aan onze reserve Duitser Ron. Terwijl Spaans voor de wedstrijd bezig was met een serieuze wedstrijdbespreking met tactische ingevingen als de draaiende ruit besloot Ron een muziekje aan te zetten. Terwijl Spaans het had over Flankenlaufers en Mittelstürmers liet Ron ineens een nummer van Ikke Hüftgold uit de speakers knallen.

Nu zal je denken; een nummer van Ikke Hüftgold is toch niet zo’n probleem. Normaal gesproken niet, maar als het refrein Dicke titten kartoffelsalat is dan zijn de mannen van Loosduinen 1 ineens snel van slag.

Het gevolg was een polonaise richting de warming welke dan ook totaal niet serieus genomen werd. Keeper Patrick werd weer eens ouderwets onder vuur genomen en mocht blij zijn zonder ernstige blessures aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Aanvoerder Sjoerd had minder geluk want tijdens het hooghouden kreeg hij een bal vol op de joekeloekes!

Aan het begin van de wedstrijd gingen wij mee in het slome tempo van de tegenstander waardoor erg weinig echte kansen ontstonden. Barvrouw Patricia zei dan ook na afloop: “Als deze wedstrijd in mijn achtertuin gespeeld werd, trok ik de gordijnen dicht. Het is echt niet om aan te zien!”

In sloom tempo spelen en met dicke titten kartoffelsalat in je hoofd is voor niemand goed en dat bleek ook wel uit een verdedigende fout waaruit de 1-0 voor Semper Altius onstond. Cruijff zou zeggen dat de verdediging zo lek als een mandje is.

Doordat het niet lekker liep bij Loosduinen begonnen wij ons ook met randzaken bezig te houden. De scheidsrechter was een opmerking van Rolf zat en toonde hem de gele kaart en een twee minuten tijdstraf. Rolf: “De vlag en de fluit zeggen dat het buitenspel is. Ik zeg: nét niet. Maarja, ik heb geen vlag, en ook geen fluit.”

Terwijl wij met drie veldspelers stonden was het bijna Spaans die wist te scoren, dat zou wat geweest zijn met een man minder!

In de rust werden er ouderwets harde woorden gesproken en de tweede helft zou er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Het was Spaans die na een mooie solo en een assist van Ron de 1-1 wist te maken. Wist u trouwens al dat Spaans een keer een panna heeft gegeven? Misschien dat hij dat nog niet gemeld heeft op S.V. Loosduinen. Moet u zeker even zien!

Dit was overigens niet het hoogtepunt van de wedstrijd, dat was een kopbal van Marnix als laatste man. Als een barre man schoot hij de lucht in en kopte de bal ver naar voren waarbij zijn haar en baard wapperend door de lucht gingen. Hoezo white men can’t jump?

Uiteindelijk bleef het bij 1-1, een uitslag waar beide partijen zich wel in konden vinden. Niet echt een zaaluitslag en het publiek, in grote getalen aanwezig ging dan ook teleurgesteld naar huis. Niet dat dat de mannen van Loosduinen deert want die zetten de reeks zonder nederlaag gewoon voort!

In de derde helft konden we dan eindelijk los gaan op de Apres Football muziek en waarvoor Sjoerd speciaal een joggingbroek had aangetrokken. Die elastieken benen in een spijkerbroek is natuurlijk ook geen porrem.

Na dat wij onze moves geshowed hadden, de vlammetjes op waren wilden we er vandoor gaan maar wat bleek. De mannen van Semper Altius zaten nog aan de bar. Aangezien wij dit seizoen in de 3e helft nog ongeslagen waren moest er een nieuwe ronde besteld worden. Tegen de klok van 1 was Semper Altius dan eindelijk weggespeeld en konden wij ook deze 3e helft in onze zak steken!

Semper Altius 5 – S.V. Loosduinen 1 zaal 1-1

Sporthal: Zuidhaghe

Aantal toeschouwers: 0

Doelpunten: Spaans

Man of the Match: Sjoerd