De eerste wedstrijd van het seizoen en dan ook nog gelijk een derby tegen S.V. Madestein. Dan weet je dat iedereen er zin in heeft! In onze groeps whatsapp was het dan ook al een drukte van belang met gesprekken over tactieken, doelstellingen et cetera. Groot was de verbazing en teleurstelling toen Ron zich op de ochtend van de wedstrijd moest afmelden. Doordat hij vergeten was het voetbal avondje in de gezamenlijk agenda met moeders de vrouw te zetten had zij hem deze avond ingeroosterd om te stofzuigen.

zaal-01

Een spaarzaam moment waar wij niet onder druk stonden.

Later bleek ook nog eens dat Jos last had van een stijve rug en ook niet kon spelen. Maar hij zou zich in ieder geval wel melden als supporter. Aangekomen in de zaal bleek dat ook hier de nodige maatregelen getroffen waren. Na een incident vorig seizoen waarin er aanstekers en een opblaasbanaan vanuit het veld in het publiek gegooid werden was er besloten om netten op te hangen. Dit tot grote teleurstelling van de supporters waarvan er een aantal besloten had de wedstrijd te boycotten.

zaal-o2Een actiefoto zonder logische tactische verklaring.

Toen de wedstrijd begon werd al snel besloten dat wij ouderwets de bus zouden parkeren. Wanneer je over de gele lijn zou komen met verdedigen zou dit een boete van 5 euro opleveren in de boetepot. Voor de niet zaalvoetballers die niet bekend zijn met de gele lijn. Dat is een gele lijn die in de zaal staat.

Deze tactiek begon zijn vruchten af te werpen en wij konden zelfs een aantal keer gevaarlijk worden uit de counter. Zo kon het ook gebeuren dat wij op 0-1 voorsprong kwamen door een wereld assist van Marc welke keurig netjes werd afgerond door Rolf. Uiteindelijk moesten wij vlak voor rust helaas wel de 1-1 incasseren.

zaal-03Onze aanvoerder die nooit te beroerd is om het veld lang te maken.

De tweede helft waren wij even van slag af en keken wij snel tegen een 4-1 achterstand aan. Hierop werd besloten wat aanvallender te spelen en dit leverde nog een behoorlijk aantal kansen op. Marc had de grootste kans maar wist deze niet in het lege goal te krijgen.

zaal-04

Patrick met weer een goede redding in de korte hoek.

Uiteindelijk wisten wij met behulp van de tegenpartij alsnog de 4-2 te maken wat tevens ook de einduitslag was. Nadat wij eerder ook al uit de beker geknikkerd zijn komt dit verlies hard aan.

“We zullen moeten zorgen dat we vanaf nu alles op alles zetten om iedere wedstrijd te winnen.” – Johan Lokhorst, voetbalvisionair.

S.V. Madestein zaal – S.V. Loosduinen zaal 4-2

Sporthal: De Schilp

Toeschouwers: 2

Doelpuntenmakers: Rolf & Eigen doelpunt

Man of the match: Sjoerd (c)