Na zeven wedstrijden ongeslagen geweest te zij,n liepen we weer eens tegen een nederlaag aan. Niet geheel verrassend, in de heenwedstrijd hadden wij totaal niks in te brengen tegen deze tegenstander en werd er met 0-5 verloren. Na de goede reeks de afgelopen tijd was het vertrouwen echter wel aanwezig voor vandaag. Totdat Marnix de wedstrijd moest jinxen door het volgende in onze groepsapp te melden: “Wist je dat we al zeven wedstrijden niet verloren hebben?”

Bij dit soort opmerkingen kan je er de klok op gelijk zetten dat je nu juist wel de kuikebak in gaat. Dat is het zelfde als Zwolle – Feyenoord kijken waarbij de verslaggever even meldt dat Lars Veldwijk al vijf wedstrijden niet gescoord heeft. Rara wie legt er twee in het mandje die wedstrijd? Juist ja, Lars Veldwijk. Of positiever; FC Utrecht heeft dit seizoen nog niet verloren nadat ze op 1-0 voorsprong zijn gekomen. Wie verliest er van Feyenoord? Juist ja…

zaal 11032016Marnix trekt wit weg bij het betreden van de wc…

Daarnaast ging de voorbereiding in de kleedkamer ook niet van een leien dakje. Iemand uit ons team voelde het rommelen in zijn maag en dacht dat het wel handig zou zijn om de WC in de kleedkamer te gebruiken. Met als gevolg een ernstig gebrek aan zuurstof bij de rest van het team. Ik zal de naam van de desbetreffende speler niet bekend maken uit privacy overwegingen maar ik weet wel dat hij als enige met een afwijkend tenue in het veld staat!

zaal2 1030216

Deze wijsheid van Klaus Putzer kwam wel van pas. De dader in kwestie: “Nee hoor, ik heb gister maar twee biertjes op bij HYS The Hague”

Omdat wij tegen een sterkere tegenstander moesten aantreden werd er gekozen om de bus weer te parkeren en te hopen op een counter. Dat ging twee minuten goed totdat wij een aantal kansen kregen en dachten dat er meer te halen viel. We kregen de deksel vrij snel op de neus en stonden 1-0 achter. Toch was het Spaans die ons al snel op 1-1 wist te brengen. Daardoor gaven wij nog meer ruimte weg en wist Semper Altius weer te scoren. In plaats van het met zijn allen in de bus zitten en de boel dicht te houden was iedereen met zijn eigen pieremegoggel opweg naar vijandig doel. Deze werden echter snel tot zinken gebracht en bij de rust keken wij dan ook tegen een 5-1 achterstand aan.

zaal3 11032016

​Actiemomentje, gewoon omdat het kan! Ook zijn 3 van de 5 toeschouwers duidelijk in beeld!

Na heftig overleg werd besloten de pieremegoggels te laten waren en toch maar voor de Loosduinse dubbeldekker te gaan. Dit leek hetzelfde effect als vorige week te hebben want door doelpunten van Spaans, Marnix en Marc kwamen wij terug tot 5-4! Het zal toch niet weer? Langs de zijlijn werd al gesproken van wat een Duitsers joh! Van Loosduinen heb je nog niet gewonnen tot de dikke mevrouw zingt! Die moeten lekker in de Bundesliga gaan voetballen met Ron voorop!

Hier werden wij toch wat ongemakkelijk van en Semper Altius had blijkbaar het verslag van vorige week gelezen want zij bleven wel op de verdediging letten. Uiteindelijk wisten zij nog 2 keer te scoren en zette Marc de eindstand op 7-5. Gezien ons spel, zeker in de 2e helft en de heenwedstrijd in het achterhoofd is dit een prima resultaat. Een mooie meevaller daarbij is dat wij in dit stadium van de competitie nog geen negatief doelsaldo hebben. Het begint weer ergens op te lijken dat Loosduinse zaalvoetbal!

zaal4 11032016

De gezelligheid straalt er vanaf in de kantine van de Schilp!

In de uiterst gezellige kantine van de Schilp waar dit keer geen vlammetjes en bitterballen geserveerd konden worden wegens een frituurpan die uit stond. Wij zouden zeggen “dan zet je hem aan” maar bij deze frituurpan ontbrak het schijnbaar aan de aanknop. Na een paar freddies á € 2,60 de neus was het dan ook wel weer mooi geweest. De tegenstander was helemaal niet komen opdagen in de derde helft, dus was ook deze 3e helft weer een makkelijke prooi voor de Loosduinse drankorgels!

Semper Altius 6 – S.V. Loosduinen 1  7 – 5

Sporthal: de Schilp; Aantal toeschouwers: 5

Doelpunten: Spaans (2), Marc (2) & Marnix

Man of the Match: Sjoerd