Vrijdagavond 21.00 uur, daar waar een hoop mensen gezellig aan het borrelen zijn, zitten wij als supporter bij de zaalvoetbalwedstrijd van het derde. Dit is zo niet te vergelijken met veldvoetbal.

Onze jongens staan eerste in de competitie met 36 punten en hebben een flinke voorsprong op de nummer 2.

Het is Fred die na een paar minuten al een eerste goal weet te scoren.

Het gaat er soms hard aan toe en het spel is snel, wat het ook zo leuk maakt om er naar te kijken. Echter na acht minuten weet de tegenstander gelijkspel te maken. Het kan dus nog alle kanten op. Lucas normaal speler kan ivm zijn blessure nu alleen maar keepen en vervangt de geblesseerde Jesse. Lucas moet soms flink in actie komen.

Mike, kris, jorn, lucas, dylan, ches, fred….
Na 11 min mooie pass van Mike op Kris die scoort 1-2. Maar vrij snel na de voorsprong is het alweer gelijkspel. Mike, Chesley en Dylan krijgen een mooie kans.
Na 16 min mooie kans voor Uges.
Het is Jorn die via een tegenstander zorgt voor de 2-3. Vlak voor rust is het Mike die Fred weet te vinden die de voorsprong uitbreidt naar 2-4.
In de tweede helft is het Kris die ook het goal weet te vinden 2-5. Maar tegenstander laat zich niet kennen en brengt de stand op 3-5. Ondanks lekker werk van Jorn kan een vierde tegendoelpunt niet voorkomen worden 4-5.
De mannen moeten er wel voor zorgen dat de voorsprong verder wordt uitgebreid. De geweldige vechtlust van Kris brengt ons op een verdere voorsprong. Verder zijn er nog kansen voor Dylan en Chesley. Het laatste doelpunt wordt via Mike gemaakt. Ondanks de soms mooie reddingen van Lucas werd de uiteindelijke eindstand 5-7.

Al met al een leuke invulling van onze vrijdagavond. Op naar het kampioenschap!

Tekst en foto’s: Jolanda van den Oever