Laatste weken speelt S.V. Loosduinen zaal steeds vaker met een geparkeerde bus achterin. Tegen betere tegenstanders lijkt deze tactiek zijn vruchten af te werpen en kunnen wij op de counter gevaarlijk uit de hoek komen.

Zaal 15032016

De Loosduinse bus in actie tegen Stanga met aanvoerder Sjoerd als buschauffeur.

Zo ook tegen Stanga, dit team strijdt nog volop mee voor de titel in de vijfde klasse en is in principe ook beter dan ons. Dan ken je zelf proberen te voetballen maar in principe loopt dat vaak verkeerd af met een beschamende grote nederlaag tot gevolg.  Onze wedstrijd werd gespeeld om 22.00 uur in de avond met als gevolg dat wij deze keer geen steak konden eten na de wedstrijd. En dat op 14 maart! Maar vanwege het late tijdstip was een super shoarma geen probleem. We mogen niet klagen!

?

?

De Loosduinse muur in actie met Rolf als aanjager.

Dan nog over de wedstrijd, de Loosduinse bus stond prima geparkeerd en keeper Patrick werd lekker ingeschoten van afstand. Door een communicatiefout kon Stanga profiteren en de 0-1 binnenprikken. Hierdoor dachten zij dat de Loosduinse muur gebroken was en zij de voorsprong konden uitbouwen, maar niks was minder waar. Door een gruwelijk lekkere stift van Spaans op Marc stond hij ineens 1 op 1 met de keeper en plaatste uiterst koel de bal in het mandje. Stanga maakte nog wel de 2-2 maar daarna was het Rolf die met een snoeiharde vrije trap de gelijkmaker binnen schoot.
Zaal 3 15032016

Groot feest op de bank na de gelijkmaker van Rolf!

Ondanks het verdedigende spel hadden wij zelfs nog een aantal grote kansen gehad welke op paal en lat eindigden. Zo zie je maar; balbezit is gewoon een loze statistiek.

In de tweede helft leek een grote verrassing aanstaande, door twee goede uitbraken van Rolf wisten wij zelf op 4-2 te komen. Dit tot grote frustratie bij onze tegenstander die de titel als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen. Dit was reden voor hun om nog meer aan te zetten en nog feller te spelen. Door heerlijk nattecaccio voetbal en zeer goede coaching leek de Loosduinse bus nog steeds prima geparkeerd te staan en begon een overwinning steeds dichterbij te komen.

?

​​Invalscheidsrechter Ron hield de wedstrijd goed in de hand terwijl Sjoerd het wedstrijdformulier voor zijn rekening nam.

Met nog zo’n tien minuten op de klok kwam Stanga op 4-3 en was de spanning helemaal terug. Voor Loosduinen gold niks anders dan achterin blijven en elke bal wegrossen en daarbij hopen op een counter. Vlak voor tijd ging het dan toch mis toen een schot van Stanga van richting werd veranderd en zo onhoudbaar voor keeper Patrick was. Hierna was het nog even peentjes zweten maar na 50 minuten stond er 4-4 op het scorebord en werden wij geheel terecht voor vieze Duitsers uitgemaakt.

 

?

Genieten van een kâwwe kletsâh in de kleedkamer.

Na afloop vond keeper Patrick dat wij wel een kratje verdiend hadden ter ere van het punt en zijn verjaardag aanstaande woensdag. Hierna werd de derde helft nog even uiterst vakkundig doorgezet in de kantine van Sporthal Zuidhaghe met een potje kaassoufflé roulette.

S.V. Loosduinen zaal 1 – Stanga zaal 6 4-4

Sporthal: Zuidhaghe

Toeschouwers: 1

Doelpunten: Rolf (3) & Marc

Man of the match: Sjoerd