Waar FC Twente Houdini en Hans Klok lijkt nodig te hebben om betaald voetbal te blijven spelen hadden wij aan alleen Hans Kazan genoeg. Vorige wedstrijd werd met 1-1 gelijk gespeeld en wie naar de stand in de vijfde klasse onderbond kijkt ziet dat het probleem bij S.V. Loosduinen in het scorend vermogen blijkt te liggen.

In het verleden is dit ook al eens het geval geweest en daar heeft Steffen (nu bekend als het orakel van S.V. Loosduinen 2) toen een handleiding voor geschreven met als titel “How to skoor a doelpunt!”. Het koste archivaris Riekelt zijn vrije weekend maar hij wist het document boven water te krijgen. Wie wat bewaard heeft wat zullen we maar zeggen!

Tactische besprekingDe tactiek “How to scoor a doelpunt!” en “de ruit” worden serieus bestudeerd.

Na het bestuderen van de handleiding begonnen wij weer vol goede moed aan de warming up. Welke zoals gebruikelijk bestond uit het hooghouden van de bal en zo hard mogelijk op keeper Patrick schieten. Volledig opgewarmd stonden wij zonder Ron en Jos voor de start van de wedstrijd. Met tegenstander Mazzel Stars hadden wij nog een appeltje te schillen want de uitwedstrijd werd na een 1-4 voorsprong met 4-4 verloren.

Al snel bleek dat Mazzel Stars niet stil gezeten heeft want zij hadden een paar handige voetballers in het team en zij leken al snel een maatje te groot voor ons te zijn. Het duurde dan ook niet lang voordat de bal in het verkeerde netje lag en wij met 0-1 achterstonden. Gelukkig was het Spaans die na een counter Loosduinen terug in de wedstrijd wist te brengen door de 1-1 te scoren.

Daarna ging het vrij hard de verkeerde kant op en stonden wij binnen no-time met 1-4 achter. De laatste paar minuten voor rust werd dan ook de Loosduinse bus voor onze eigen goal geparkeerd om de schade zo beperkt mogelijk houden. De 1-4 achterstand werd in stand gehouden tot de rust waar er gesproken werd om van deze wedstrijd geen afgang te maken en te proberen de schade zo beperkt mogelijk te houden. Ondertussen van Jos ook gearriveerd waardoor wij in ieder geval over een extra wissel konden beslissen.

?

De Loosduinse bus in stelling. Mazzel Stars werd gedwongen te schieten van afstand.

Begin tweede helft kregen we ook nog de 1-5 om onze oren en leek het alsnog richting een afgang te gaan. We besloten gewoon een tweede bus te parkeren en scherp te zijn op een eventuele counter. Bij de tegenstander wilde iedereen gegeven moment scoren wat er in resulteerde dat wij steeds meer ruimte kregen voor een uitbraak. Het was Spaans die hier voor een tweede keer van profiteerde en de 2-5 op het scorebord zette. Hierna kreeg Marc (toevallig ook de schrijver van dit verslag) het op zijn heupen en een hard schot belandde via de rug van Rolf alias Inzaghi in het dak van de goal.

Hierna besloot Marc ook nog uit te halen vanaf de middenlijn waarbij de bal als een ekte ekte zwibba in de kruizing van de goal eindigde. De tegenstander vroeg nog of hij dit vaker deed waarop de Loosduinen spelers bevestigend antwoorden met als kanttekening dat de bal dan meestal tegen het plafond ging. Beetje jammer jongens!

?

Spaans kan het niet geloven! Wat een zwibba! Als een granaat gaat die er in! 18 Karaats! En daarmee logenstraft Marc alle speculaties!

Na de 4-5 begon Loosduinen er weer in te geloven en met de goed coachende Rolf begonnen wij voorzichtig aan de gelijkmaker te denken. Mazzel Stars leek nog steeds voor eigen succes te willen gaan en verdedigen deden zij steeds minder. Het was weer Spaans die in de counter volledig vrij op de keeper kon doorgaan en de 5-5 binnen prikte.

Zou er dan zelfs een overwinning in zitten? Met Jasper en Jos als buschauffeurs werd er achterin weinig weggegeven en ook keeper Patrick had zich herpakt na een matige eerste helft. En daar was dan ineens weer Rolf voorin die de 6-5 binnen tikte. Met nog een aantal minuten stonden wij ineens op voorsprong na een 1-5 achterstand en gezien het spelbeeld leek een overwinning waarschijnlijker dan een nederlaag, het kan verkeren!

Het laatste doelpunt was nog de mooiste, een perfect uitgevoerde counter waarbij twee man op de keeper af liepen werd netjes afgelegd op Marnix voor wie het een koud kunstje was om de 7-5 binnen te tikken. Met nog twee minuten te spelen kon dit niet meer fout gaan!

?

De heerlijke counter van Rolf en Marnix waarbij Marnix de 7-5 in het mandje legt.

Uiteindelijk werd een heerlijke 7-5 overwinning geboekt waarbij het er misschien niet altijd even mooi uit zag maar waarin wij zeer zakelijk gespeeld hebben waarbij alleen het resultaat telt. Een klasse prestatie!

?

Scheidsrechter Jos fluit voor het einde van de wedstrijd waarbij de 7-5 op het scorebord staat!​

Uiteraard werd ook de derde helft onder het genot van kawwe kletsâhs en een berg vlammetjes gemakkelijk gewonnen.

S.V. Loosduinen 1 – Mazzel Stars 6 7-5

Sporthal: de Schilp

Aantal toeschouwers: 5

Doelpunten: Spaans (3), Rolf (2), Marnix & Marc

Man of the Match: Sjoerd