Als je naar Zoetermeer moet dan weet je het eigenlijk al van te voren. Het zijn net Italianen, ze kunnen niet van je winnen maar je kan er wel van verliezen. Ook deze avond zou het weer een moeizame avond worden.

Zonder onze Loosduinse horrorclowns Rolf en Jos vertrokken wij naar Zoetermeer. Aanvoerder Sjoerd was weer veilig geland op Hollandsche bodem dus vol vertrouwen begonnen wij aan de warming. Dat dit soort wedstrijden in Zoetermeer serieus genomen worden bleek wel aan de pascontrole voor de wedstrijd en het feit dat wij te maken hadden met een scheidsrechter in een officieel KNVB tenue. Dat zie je niet vaak in de vijfde klasse onderbond!

zaal-13-10-01

Het tempo lag aan het begin van de wedstrijd niet bijster hoog.

Keeper Patrick kampte nog met een gekneusde duim dus we hebben hem deze keer moeten sparen tijdens het inschieten. Iets wat onze warming up niet ten goede kwam. De wedstrijd kwam dan ook moeizaam op gang en de eerste tien minuten werd er niet gescoord.

Uit een afstandsschot kwam ADIO dan toch op een 1-0 voorsprong. Maar de Loosduinse ruggen werden gerecht en snel na deze tegenslag was het Marnix die na een goed genomen intrap van Marc de 1-1 op het scorebord bracht. Het nemen van een intrap was niet niks deze wedstrijd, de scheidsrechter lette goed op of je niet met je teennagel op de lijn kwam. Zo wel dan werd de intrap aan de tegenpartij gegeven. Iets wat een aantal keer voor kwam. Sommige spelers, ik noem geen namen, hadden hier meer moeite mee dan andere spelers.

zaal-13-10-02

Ron op zoek naar een opening om gevaarlijk te worden.

Dat wij in de hoek zitten waar de klappen vallen is ondertussen wel duidelijk. De Loosduinse pieremegoggel komt dit seizoen maar moeizaam op gang en dat kom vooral tot uiting in ons scorend vermogen. Het kwartje valt dit seizoen telkens de verkeerde kant op. Ook deze wedstrijd werden er goede aanvallen opgezet maar eindigden schoten op de paal of lat.

zaal-13-10-03

Ja… Dat is dus een foute intrap!

Een vrije trap van Spaans leek ons terug in de wedstrijd te brengen. Bij een 4-1 achterstand zag hij zijn kans schoon om na een schwalbe van Marc de vrije trap snel binnen te schieten. De scheidsrechter dacht hier anders over en keurde het doelpunt af. De scheidsrechter had nog niet gefloten dat de vrije trap genomen mocht worden. De opnieuw genomen vrije trap ging er deze keer niet in, de tegenstander wist uiteraard al wat zij konden verwachten.

Met ex-advocaat Ron werd het spelregelboek er na afloop bij gehaald. De spelregel luidt al volgt:“Het moment waarop en de plaats waar de vrije schop wordt uitgevoerd, wordt door de scheidsrechter bepaald. Dit houdt onder meer in dat hij altijd toestemming moet geven voor het nemen.”

Volgens Ron had hij het doelpunt wel moeten toekennen, zijn kant van het verhaal: “De scheidsrechter heeft de plek aangewezen, dat deel zat dus al goed. Ook het moment had hij bepaald, namelijk na de schwalbe. Er staat niet expliciet dat hij toestemming moet geven om te schieten. Onduidelijke regels dus.”

Het is duidelijk waarom Ron tegenwoordig geen advocaat meer is…

Naast het verweer ging ook de wedstrijd weer verloren, na het fluitsignaal kon Jannes opgezet worden en schalde het clublied ADIO amore ADIO van Jannes door de zaal.

Na de wedstrijd werd nog wel een knappe prestatie neergezet, de derde helft werd gewonnen in Zoetermeer. Waar dit voor ons Peenbuikers toch een hele onderneming is om daar te komen werd de kantine netjes afgesloten. Na het laatste biertje met de jas aan konden we wonden gelikt worden en hopen wij de volgende wedstrijd het tij te keren. In de Schilp mogen wij het dan opnemen tegen Semper Altius. En u weet, in de Schilp is de toegang gratis!

 

ADIO 3 – SV Loosduinen 1 4-1

Sporthal: De Veur

Toeschouwers: 0

Doelpunten: Marnix

Man of the match: Sjoerd ©