Afgelopen weken is het even stil geweest rond S.V. Loosduinen 1 zaal maar dat komt niet door het aantal behaalde punten. Na de bekernederlaag werden in de competitie de afgelopen drie wedstrijden toch weer vijf punten bij elkaar gesprokkeld. Een grote voorsprong tegen RKAVV werd helaas uit handen gegeven waardoor alsnog met 6-6 gelijk gespeeld werd en vorige week werd de Madestein derby tegen hoogvlieger ADS voor de tweede keer gewonnen, deze keer met 7-6. Deze week stond de altijd lastige wedstrijd tegen HBS op het programma.

Mede door een mogelijke transfer naar Marokko was het vooraf nog niet duidelijk of Spielführer Sjoerd zou meedoen. Uit voorzorgsmaatregelen begon hij deze wedstrijd vanaf de bank. Onder leiding van de uitstekend fluitende Marc ging de wedstrijd om zeven uur van start.

HBS Begon meteen dreigend en bij een handsbal van Ron wist scheidsrechter Marc gelijk adequaat op te treden, je kon merken dat het woord ‘thuisfluiter’ niet in zijn Dikke van Dale voorkomt. Ook de aanmerkingen van Ron werden door de scheidsrechter niet getolereerd. De vrije trap richtte derhalve weinig schade aan en werd door de Loosduinse muur onschadelijk gemaakt.

IMG-20160202-WA0017

De goed fluitende Marc had de wedstrijd goed onder controle en hoefde weinig in te grijpen.

Ron wist zijn boosheid van de in zijn ogen onterechte vrije trap om te zetten in goed voetbal en scoorde de verdiende 1-0. Helaas wist Loosduinen de voorsprong niet verder uit te bouwen en wist HBS terug in de wedstrijd te komen door de 1-1 binnen te prikken. In de blessuretijd van de 1e helft wist Rolf de 2-1 binnen te prikken en zo kon Loosduinen gaan rusten met een mooie voorsprong.

In de rust kwam Sjoerd voor het eerst in actie door te zeggen dat deze wedstrijd best wel eens gewonnen kon worden. Vol goede moed werd er dus begonnen aan de 2e helft. Het spel werd er een stuk feller op maar brandjes werden door de uitstekende leidsman gelijk geblust. Helaas wist HBS het Loosduinen toch weer moeilijk te maken en de 2-2 binnen te schieten.

Na een wereldgoal van Pietertjjjj die bij de aanname van de bal mooi weg draaide bij zijn tegenstander en de 3-2 binnen schoot leek de wedstrijd gespeeld. Loosduinen ging iets meer achterover hangen waardoor HBS een licht overwicht begon te krijgen.

IMG-20160202-WA0018

De bank zat er ontspannen bij met een 3-2 voorsprong.

Het spel werd nog feller en er werden ook mee overtredingen begaan, reden voor de scheidsrechter om nog sneller in te grijpen. Bij HBS werd alles uit de kast getrokken zoals een geniale schwalbe bij keeper Patrick en het wijzen op overtredingen van de Loosduinen spelers op onzichtbare HBS spelers. Ook het geschreeuw om een rode kaart mocht niet baten. Ook Loosduinen kwam nog goed weg, een bankzitter vond het nodig een scheet te laten en wetende dat hier in de zaal een gele kaart op staat maakte de dader zich niet kenbaar.

Doordat alle commotie toch invloed had op het Loosduinse spel, kon de 3-3 niet meer voorkomen worden. In de laatste minuten wisten Patrick en Marnix nog een paar grote kansen van HBS onschadelijk te maken en konden wij concluderen dat 3-3 gezien het spel achteraf een terechte uitslag is. Spielführer Sjoerd is deze wedstrijd niet meer ingevallen en is vandaag (woensdag 3 februari) vertrokken naar Marokko voor een trainingsstage. Wij wensen onze Spielführer veel succes!

Wegens te vroege tijdstip konden wij na afloop in de kantine weer genieten van heerlijke nasischotels, satéschotels en biefstukschotel en ook de goudgele rakkers lieten zich weer goed smaken. Waar HBS in de wedstrijd nog het hoogste woord had waren zij na afloop nergens te bekennen. De derde helft werd dan ook makkelijk winnend afgesloten met een polonaise in stijl; hand op de schouder van de voorganger, twee vingers in de neus en muziek van Dries Roelvink!

Volgende week mogen we weer om 7 uur aantreden in Zuidhaghe tegen VCS die twee plaatsen onder ons staan.

S.V. Loosduinen 1 – HBS 2 3-3

Sporthal: Zuidhaghe

Toeschouwers: 3

Doelpunten: Ron, Rolf & Pietertjjjjj

Man of the match: Sjoerd