Ja, ja, het was het eindelijk weer zo ver! Na een lange zomerstop mochten de mannenbroeders van S.V. Loosduinen zaal 1 weer aantreden voor een wedstrijd. De voorbereiding op deze wedstrijd was weer als vanouds. Onze vedettes waren dit weekend namelijk te vinden op festivals als Lowlands, Decibel en Strafwerk maar een deel ook bij Heracles – Feyenoord en last but not least; de verjaardag schoonmoeder van Spaans. Namens het team nog gefeliciteerd!

U snapt al dat Spaans niet helemaal okselfris aan de aftrap kon verschijnen. Naast de fysieke ongemakken van Spaans was er nog iets wat de voorbereiding verstoorde. VELO is een omnivereniging, wat inhoudt dat ze in verschillende takken van sport actief zijn. Behalve in wielrennen en dat is dan wel weer raar als je VELO heet maar goed. Spaans komt ook niet uit Spanje, zo hebben we allemaal wat zullen we maar zeggen.

Terug naar de omnivereniging, voorafgaand aan onze wedstrijd was de zaal in gebruik voor volleybal. Nu weet ik niet of u de Nederlandse volleybalsters gezien heeft op de spelen, waar ik kan u zeggen, wij zijn niet van steen. Met name Marnix kon de coolingdown en dan met name het rekken en strekken goed waarderen. Een echte fijnproever!

Enigszins van slag konden we dan toch beginnen aan het hoogtepunt van de wedstrijd. Inschieten op keeper Patrick! Nadat hij dit ternauwernood overleeft had was het dan toch echt tijd voor de wedstrijd. Een wedstrijd die begon met een primeur. Zoals op het EK al veelvuldig gebeurde hoeft de aftrap niet meer met twee spelers genomen te worden. Nu weet u net zo goed als ik dat iets nieuws leren altijd lastig is. De opluchting was dan ook groot toen de bal vanaf de middenlijn van het ene blauwe shirt bij het andere blauwe shirt terecht kwam.

Zaal 1

De eenmans aftrap!

Met 100% balbezit en nog geen enkele weggegeven kans voelde aan alles dat dit wel eens een mooie avond kon worden. De wedstrijd ging gelijk op waarbij beide partijen last hadden van de enorme hitte. De alcohol werd er goed uitgezweet zullen we maar zeggen. Helaas kwamen wij na een slordigheidje wel op 1-0 achterstand. Beetje jammer, dat ik deze zin nu alweer moet inzetten…

Zaal 2

Verdedigend stond het goed!

Wij lieten ons niet gek maken en wisten zelfs te scoren uit een corner. Zondag was het El Ahmadi bij Feyenoord en bij ons was het Jasper. Dit beloofd wat! Met een 1-1 stand werd de rust bereikt en was het de beurt aan aanvoerder Sjoerd om het woord te nemen. Voor de wedstrijd werd hij weer bijna unaniem verkozen tot aanvoerder. Met een score van 7 voor en 1 tegen (Sjoerd was tegen) was het duidelijk dat hij ons weer naar grote hoogtes zou brengen dit seizoen. Na de bekende woorden “De kennen we hebben!” gingen wij vol goede moed van start aan de tweede helft.

Na weer op achterstand te komen kon het niet lang meer duren eer wij gelijk zouden maken. Het tempo werd opgevoerd en VELO werd steeds verder opgejaagd, het voordeel van drie wissels tegenover één wissel werd uitgebuit en het was niemand anders dan Spaans die met een vlammend schot de keeper wist te verschalken!

Zaal 3

De tweede helft had keeper Patrick weinig te doen.

Hierna waren er nog goede kansen op de 2-3 maar dat zat er helaas niet meer in. Na een korte derde helft met een nodige kawwe kletsahs kan er geconcludeerd worden dat dit zeker een nuttige oefenwedstrijd is en dat het vlaggenschip van de zaal klaar is voor de bekercompetitie!

Gaat weer een mooi seizoen worden mannenbroeders!

VELO Zaal – S.V. Loosduinen 1 2-2

Sporthal: VELO

Toeschouwers: 0

Doelpuntenmakers: Jasper & Spaans

Man of the match: Sjoerd (c)