Misschien dat het al als een lopend vuurtje door de stad gaat maar na een zwak begin in de competitie is SV Loosduinen behoorlijk aan het klimmen op de ranglijst. Vandaag zou deze goede reeks voortgezet gaan worden in Houtrust tegen ZVV Den Haag 42. Een tegenstander waar wij al eerder tegen gespeeld hebben en die ons regelmatig het vuur aan de schenen gelegd heeft. Dit zou best een heet avondje kunnen worden!

Sowieso was het een heet avondje voor een bepaalde speler die het spreekwoord; “wie vuur eet, schijt vonken” niet kent. Maar dit spreekwoord kunnen wij wel als een feit beschouwen, voortaan toch maar aan de sportmaaltijd!

Vandaag konden wij nog niet beschikken over de geblesseerde Tijmen en Daniël, maar zij waren wel aanwezig als coach om het heilige vuur aan het branden te krijgen. Oh ja, nog een leuk weetje misschien. Wist u dat wij sinds de blessure van Daniël al 5 keer gewonnen hebben op een totaal van 5 overwinningen dit seizoen?

Deze aanval wist de vuurlinie niet te bereiken…

De 1e helft begon vrij aardig al leken er een paar spelers redelijk uitgeblust in het veld te staan, dit kan ook te maken hebben met het late tijdstip van 22.00 uur. Dan heb je even nodig voordat het vuurtje weer gaat branden en je volle bak kan gaan. Uiteindelijk kwamen wij niet echt in de problemen en gingen wij met 3-1 rusten door doelpunten van Marnix en Pieter.

Ron haalt de kastanjes uit het vuur…

De 2e helft besloot ZVV Den Haag 64 ons het vuur aan de schenen te leggen en begonnen ze veel hoger druk te zetten. Door een aantal goede counters met een vlammend schot van Pieter wisten wij wel uit te lopen tot 5-1. Alleen zorgde dit er niet voor dat het vuur gedoofd was bij ZVV Den Haag 38 want zij wisten ook nog een aantal keer te scoren waardoor het spannend bleef. Al bleven wij wel een marge van minimaal 2 doelpunten houden gedurende de hele wedstrijd dus wij kunnen wel zeggen dat wij deze vuurproef hebben doorstaan. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd bij een stand van 6-4 en kunnen wij met recht zeggen dat wij de overwinning uit het vuur gesleept hebben.

Coach Daniël wilde deze overwinning met zijn vlam delen en gelijk zelf de eer opstrijken. Wist u trouwens dat wij pas zijn gaan winnen sinds Daniël… afijn.

In tegenstelling tot Zoetermeer vorige week waren wij nu na de wedstrijd, ondanks het late tijdstip, wél welkom in de kantine van Houtrust zodat wij de wedstrijd onder het genot van een Brand biertje konden nabespreken. Als klap op de vuurpijl kregen wij ook nog een portie hete kip met 112 saus, dus dat maakte de avond helemaal compleet!