Het is SV Loosduinen zaterdagmiddag niet gelukt de knappe winst (2-1 tegen Quick Steps) van vorige week een goed vervolg te geven. Bij S.V. Loosduinen ontbraken nog altijd de geblesseerden Sam van Poorten, Damian van der Horst, Nick Voorham en Dylan Voeten. Mike Lunenburg zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit voor zijn rode kaart twee weken geleden tegen Sportclub Monster.

Het was een wedstrijd tussen de nummers elf en twaalf op de ranglijst. Op een koud en winderig complex in Schipluiden was de eerste helft gelijk opgaand met kansen over en weer. Toch was het Schipluiden dat na 30 minuten de 1-0 aantekende. Na rust, en een toch wel directe toespraak van hoofdtrainer Peter Barendse, ging de wedstrijd verder. Melchior van der Kooi bleef geblesseerd achter in de kleedkamer en kon spits Szymon Rutkowski na lang blessureleed weer zijn rentree maken.

S.V. Loosduinen kreeg iets meer grip op de wedstrijd wat resulteerde in de 56e minuut in de verdiende gelijkmaker. Het was wederom aanvoerder Kevin Baptiste die met een vrije trap vanaf de zijkant de bal perfect op het hoofd legde van Alvin van Reeuwijk die knap de 1-1 scoorde. Kort daarna liep verdediger Kris Flinterman tegen zijn tweede gele en dus rode kaart aan.
Daarna liep Loosduinen in feite achter de feiten aan door te ver terug te zakken wat al snel resulteerde in de 2-1 en 3-1 voor Schipluiden. “Gekkehuis op de tribune” zo klonk het door de tiener tifosi die met trommels, vlaggen, fakkels en 020 liedjes o.a. “sprongen voor hun schipper”, hun team aanmoedigden.

Een slotoffensief met Damian van der Kroft en Tyrone Plas resulteerde in de extra tijd nog in een 3-2 van Kevin Baptiste die de bal knap vanaf de zestienmeter in het doel schoot. Kort daarna floot de, overigens warrig fluitende, scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.


KMD pakte door een 3-1 winst op Naaldwijk de eerste periodetitel, gefeliciteerd! Hekkensluiter h.s.v. Duno won knap thuis van 1 van v.v. Lyra met 4-3 en komen daarmee weer dichter bij de andere onderste ploegen. Door de resultaten van Quick Steps (2-3 verlies tegen DSVP) en SV Duindorp (5-1 verlies tegen Ariston 80) blijft het onderin de 3e klasse B behoorlijk spannend.


Het komend weekend is er een inhaalronde van de KNVB. Op zaterdag 23 november reist de ploeg af naar Naaldwijk. Hopelijk loopt de ziekenboeg leeg de komende weken want de punten zijn erg kostbaar momenteel. Dinsdag 19 november speelt ons vlaggenschip voor de Halve Maan Cup uit tegen VV Quintus in Kwintsheul aanvang: 20:00 uur.

Door: Sander Böhms