Na wedstrijd in en tegen Delft, Delft en Delft was het vandaag de beurt aan onze Wateringse vrienden van VELO. Rolf, topscorer van vorig jaar was bereid om de wedstrijd te fluiten, mede omdat er een satéschotel van Patries na afloop van de wedstrijd op het menu stond.

Met de komst van Pieter en hebben wij dit jaar niet alleen een kwaliteitsinfectie vanuit de Topklasse maar ook qua spelinzicht en tactiek laat hij ons met de oren klapperen. Zo zei hij voor de wedstrijd: “Wie als eerst scoort maakt een doelpunt”.  Ja denk er maar over na maar dit is waarheid als een koe, Cruijfiaans zou ik wel willen zeggen. Tegeltjes zijn te bestellen bij Grijspaardt Web- en Multimedia Design. Kan u het tegeltje zelf niet ophangen? Dan zou ik zeker contact opnemen met J. Teuling onderhoudswerken (kortingscode=malibucola).

Keeper Patrick wist het mooi te brengen maar kwam volgens Jos wel te laat voor de warming up…

Pieter bekijkt zijn kansen voor een ‘Skrrrahh! Pap, pap, ka-ka-ka! Skidiki-pap-pap! And a pu-pu-drrrr-boom!’ schot!

Vooraf aan de wedstrijd was Jos een keer ruim op tijd maar tot zijn grote verdriet was keeper Patrick deze keer laat waardoor het ouderwets beuken op de goal met Patrick er in niet doorging. Een grote teleurstelling welke Jos deed besluiten vanaf de bank te beginnen. Toen de eenzame voetbalvandaal Riekelt ook als eenzame supporter de zaal binnen kwam was het tijd om te beginnen.

De wedstrijd begon in een laag tempo en kwam moeizaam op gang. Ook toen Spaans de eerste goal maakte en let op; daarmee als eerste scoorde (ziet u wel!) bleef de wedstrijd traag voortkabbelen. Een zeldzame tegenaanval zorgde er wel voor dat VELO op 1-1 kwam. Vlak voor rust was Marc nog zo scherp om een geblokkeerd schot binnen te werken waardoor wij met 2-1 gingen rusten.

Geen idee waar de bal hier is. Scheidsrechter Rofl (op Happy Socks) gelooft het ook wel zo te zien.

Toen aanvoerder Sjoerd in de rust zei dat wij met dit tempo pas over twee uur aan de biefstukken, saté en schnitzels konden beginnen besloot iedereen toch een stapje extra te lopen. Ondanks de bus die VELO geparkeerd had kwamen wij er een aantal keer doorheen en stond het opeens 4-1 voor de mannenbroeders van S.V. Loosduinen. Slordig verdedigen zorgde er echter voor dat VELO terug kwam tot 4-3. Hierna besloot Pieter als een echte vedette op te staan.

Een snoeihard schot vanaf de zijkant belandde in de goal en gooide de wedstrijd op slot. De keeper heeft de bal waarschijnlijk alleen langs voelen komen zo hard was die. Volgens aanvoerder Sjoerd klonk het als: “Skrrrahh! Pap, pap, ka-ka-ka! Skidiki-pap-pap! And a pu-pu-drrrr-boom!”. Maar daar bleef het niet bij, Pieter schoot gewoon nog even een keer snoeihard binnen, al klonk deze volgens Sjoerd meer als: “Skya! Du-du-ku-ku-pun-pun! Poom, poom!

Code rood in de rugdekking. Dit werd uiteraard goed opgevangen!

Hiermee zat de wedstrijd op slot en kwamen wij niet meer in de problemen. De aanwezigheid van Sjoerd in vijandelijk doelgebied zorgde nog voor veel gevaar bij VELO waardoor zij zelf maar de besloten de bal in de eigen goal te schieten. Dit betekende voor ons de derde overwinning op rij waarmee wij momenteel op een mooie tweede plaats staan met negen punten uit vier wedstrijden.

Zoals gebruikelijk na een zeven uur wedstrijd in Sporthal Zuidhaghe had Patries weer heerlijk voor ons gekookt en konden wij ons tegoed doen aan biefstukken, satéschotels en schnitzels met saus, geen ketchup. Rauwe saus.

S.V. Loosduinen 1 – VELO 4 8-3

Sporthal: Zuidhaghe

Doelpunten: Spaans, Marnix, Marc, Pieter (3), Tegenstander

Man of the match: Sjoerd ©

Toeschouwers: 1