Wie had dat ooit kunnen bedenken dat S.V. Loosduinen zaal 1 nog eens aan kop zou te komen te staan in de vijfde klasse. Ja oké, het is wel eens eerder voorgekomen maar dat was nadat wij de openingswedstrijd wonnen en de rest van de teams nog moest spelen. Die tellen we nu voor het gemak even niet meer mee, toentertijd wel overigens. Een succes is een succes ja toch? Zo heb het ook nog eens!

Nu kunnen we na vijf overwinningen op rij wel zeggen dat we serieus mee lijken te doen. Maar eerst terug naar de wedstrijd van gisteravond. Een dag na de grote deceptie in Rotterdam waren wij er op gebrand zelf wel een goed resultaat neer te zetten. Inval keeper Rolf gooide nog wat olie op het vuur door met ajax kousen aan te komen zetten dus je zou zeggen de boel staat op scherp!

De vijfde klasse in een notendop, niemand op de foto heeft een idee wat te doen…

Direct na de aftrap hadden wij al door dat dit nog een lastige opgave zou worden, de tegenstander Exact had geleerd van de fout van hun collega Max Verstappen en besloot in de zaal wel binnen de lijnen te blijven. En hoe! Door zeer compact te spelen en het tempo laag te houden zorgden zij er voor dat wij grote moeite hadden om doorgang te vinden. Wij gaven zelf gelukkig niks weg maar het is altijd wel lekker als je zelf ook wat kansen krijgt. Na wat mislukte pogingen van afstand was daar opeens de verslaggevert die een briljante technische ingeving had (lees: bal aannemen, tegenstander opzoeken, geen idee hebben wat je aan het doen bent of waar je heen wil, op de één of andere manier de tegenstander voorbij komen en binnen tikken).

Dat die zelfde verslaggevert daarna vast kwam te staan in de verdediging en daardoor de bal niet kon wegwerken en waaruit de 1-1 viel zullen we voor het gemak even niet vermelden. Een ruststand van 1-1 dus en tijd voor een peptalk van aanvoerder Sjoerd. We kwamen tot de conclusie dat we veel te makkelijk meegingen met het niveau en tempo van de tegenstander en daarnaast hadden wij drie wissels en zij slechts één. Tijd om meer druk te zetten en het tempo op te hogen om zo de tegenstander moe te maken en tot fouten te dwingen.

De muur van Exact in actie, het was moeilijk om er doorheen te komen.

De tweede helft was nog steeds niet top maar de tactiek bleek wel te werken en er werd beter gevoetbald. Na een assist van Marnix wist de verslaggevert met een soort van uitschuifbeen (nee, niet dat derde been dames…) de bal licht te toucheren waardoor deze in de goal belande. Eindelijk weer de felbegeerde voorsprong waardoor Exact meer de aanval zou moeten opzoeken.

Na een aantal mislukte schoten van Pieter dacht te tegenstander dat hij alleen maar losse flodders kon afschieten en gaven hem iets meer ruimte.. “hij mist toch”. Dan kennen ze Pieter nog niet, die toch een behoorlijke reputatie aan het opbouwen is in de vijfde klasse. Na de tegenstander opspeelt te hebben was daar weer een ouderwets kanonskogel die in de kruising belande. Laat maar schieten, ja toch! Toen de keeper daarna nog bijna een kanonskogel op zijn joekeloekes kreeg was Exact helemaal wakker.

Met nog tien minuten te spelen leek het nog even spannend te worden toen Exact de 3-2 maakte. De bal schoot zo snel de goal weer uit dat vele twijfelde of die wel zat maar onze keeper gaf sportief uitsluitsel. Na een aantal counter mogelijkheden op de beslissing was het weer de verslaggevert die een niet te missen kans kreeg na een assist van Pieter om te 4-2 binnen te tikken. De wedstrijd werd daarna zonder problemen uitgespeeld en wij konden ons opmaken voor een derde helft als koplopert en met de wetenschap dat Daniël Spaans afgelopen zaterdag jarig was.

We hebben nog een lange weg te gaan maar toch even kijken hoe zo’n schaal aanvoelt! 

Mensen van S.V. Loosduinen die wel eens op de verjaardag van Spaans geweest zijn weten hoe dat er aan toe gaat. Dit gaat een hele lange avond en een heeeeleeee zware ochtend worden. En zo geschiede!

Deze wedstrijd moesten wij overigens Jasper missen die vorige week geblesseerd raakte, we hopen hem zo snel mogelijk weer terug te zien in het veld dus bij deze beterschap!

S.V. Loosduinen 1  – Exact 1 4-2

Sporthal: Zuidhaghe

Toeschouwers: 5

Doelpunten: Marc (3) & Pieter

Man of the Match: Sjoerd ©