Na een goede zomer waarbij wij welgesteld één keer getraind hebben en  een oefenwedstrijd gespeeld en gewonnen hebben tegen VELO was het tijd voor de opening van het seizoen. Zoals iedereen weet is de KNVB beker de kortste route naar Europa, de eerste ronde daarentegen is de snelste route naar huis. Een wedstrijd vol spanning dus waarbij wij het moesten opnemen tegen ZVV Den Haag 15, uitkomend in de vierde klasse. Vooraf een zware kluif dus! Dit seizoen spelen wij helaas zonder de geblesseerde Rolf Berntsen, maar daarvoor in de plaats hebben wij wel weer Pieter Blanken terug. En hebben wij dit seizoen de beschikking over een geheel nieuw tenue, waarvoor dank!
Even poseren in het nieuwe prachtige tenue!

De wedstrijd begon voortvarend en ondanks dat ZVV Den Haag het spel maakte kregen wij ook wat kansjes. Zo was het zelfs Ron die na een goed opgebouwde aanval, opgebouwd J Teuling Onderhoudswerken, de 1-0 binnen kon prikken. Hierna was het zaak de verdediging gesloten te houden en te loeren op gevaarlijke counters. Het verdedigende werk kan nog wel wat onderhoud gebruiken, vermoedelijk van J Teuling Onderhoudswerken, want na de 1-1 ging het snel en keken wij tegen een 4-1 achterstand aan. Gelukkig hebben wij dit seizoen de beschikking over Pieter Blanken en met de aansluitingstreffer kregen wij er weer wat geloof in. Helemaal toen aanvoerder Sjoerd de Ronde de 4-3 binnentikte na een snelle corner van Marc Thierrij. Sjoerd werd niet gedekt bij de tweede paal, die overigens prachtig geschilderd was door J Teuling Onderhoudswerken en kon zo vrijuit binnen tikken.

Pieter op jacht naar een goal tegen ZVV!

Vlak daarna kreeg Daniël Spaans dé kans op de 4-4 maar de druk om Pieter voorbij te gaan op de topscoorders lijst werd hem te groot en hij mistte helaas deze grote kans. Zoals je dan altijd ziet wanneer je een grote kans op de gelijkmaker mist valt de goal aan de andere kant en dat was dan ook precies wat er gebeurde. ZVV liep weer 2 doelpunten uit en wij moesten nog meer risico gaan nemen. Uiteindelijk wist ZVV uit te lopen naar 9-3 en was het gelukkig Daniël die de 9-4 wist te maken en zo wel in het spoor van Pieter blijft wat doelpunten betreft. Wist u trouwens dat deze uitslag bijna overeen komt met de doelpuntrijkste wedstrijd ooit in de eredivisie? Dat was toen een 9-5 overwinning van Feyenoord op Ajax. Is 9-4 dan niet speciaal? Oh ja zeker wel, dat was namelijk de uitslag van Feyenoord – Ajax in 1964. Dan weet u dat he!

Ook aanvoerder Sjoerd (c) moet wel eens gewisseld worden!

Na de wedstrijd was het weer tijd om te genieten van de kookkunsten van Patricia in Sportcafé Zuidhaghe waarbij zeker Jos van Kuijen al de hele week uit keek naar zijn welverdiende biefstuk. Een speciale vermelding nog voor Jasper van der Meide, direct na onze wedstrijd sloot hij zich aan bij SV Loosduinen 2 om daar mee te spelen. Ondanks zijn aandeel in het 7-7 gelijke spel en een benutte strafschop in de serie is ook S.V. Loosduinen 2 uitgeschakeld in de beker. Net zoals bij de professionals wisten alleen de vrouwen van Loosduinen indruk te maken door met 7-2 te winnen en als enige door te bekeren.

Zoals u misschien al opgevallen is, hebben wij dit seizoen ook een sponsor en dragen wij vol trots J Teuling Onderhoudswerken op de borst. Onze volgende thuiswedstrijd in Zuidhaghe is pas op 2 oktober maar u bent van harte welkom, de toegang is gratis! Bent u een goede relatie van J Teuling Onderhoudswerken? Dan zit er misschien wel een uitnodiging voor de Malibu Cola Business Lounge in!

S.V. Loosduinen 1 – ZVV Den Haag 15 4-9

Sporthal: Zuidhaghe

Toeschouwers: 18!!!

Doelpunten: Ron, Pieter, Sjoerd © & Spaans

Man of the match: Sjoerd ©