Doordat wij de winterstop in gingen met een mooie overwinning 6-5 overwinning op Stanga was de druk voor even van de ketel. Met deze overwinning vonden wij weer aansluiting bij de middenmoot en dat staat toch wat beter dan in de kelder van de kelder van het Nederlandse zaalvoetbal.

Vol goede moed gingen wat dan ook met een iet wat gehavend team richting het Westland. Jasper was afwezig wegens griep en onze topscorer Rolf heeft nog te kampen met een knieblessure.

Bij aankomst in Wateringen werd het al snel duidelijk dat dit een zware wedstrijd zou worden, de gemiddelde leeftijd bij VELO lag een stuk lager en ook beschikte zij over voldoende wissels. Gelukkig was Jos wel weer terug van een rugblessure waardoor wij in ieder geval twee wissels hadden.


De aftrap van de wedstrijd met op dat moment nog 100% balbezit voor SV Loosduinen!

De wedstrijd werd gespeeld op Blue Monday maar dat is voor ons niet relevant, het enige wat aan Blue Monday klopte is dat wij in het blauw spelen. Van een deprimerende dag was geen sprake, je zet even teletekst pagina 819 op en iedereen is weer vrolijk. Behalve Rolf dan, maar die was er toch niet.

Waar we al bang voor waren gebeurde gelijk vanaf de aftrap, in vergelijking met ons waren de heren van VELO best fit en zaten zij er boven op. Dit maakte het voor ons lastig om er onder uit te voetballen en wij hadden dan ook niet veel kansen op een counter. Dat de 1-0 vrij snel viel hielp natuurlijk ook niet mee. Toch hielden we de eerste helft de schade beperkt. Spaans zorgde nog voor de 2-1, naar eigen zeggen een doelpunt zonder assist “ik speelde mijzelf gewoon goed vrij” en Marc zorgde voor de 4-2 na een loopactie die goed werd opgemerkt door Marnix. Dit was ook de ruststand en daar konden wij mee thuis komen.

Een schaars wedstrijdmoment waar wij niet onder druk stonden.

De tweede helft begon echter met een tegenslag, het doel van keeper Patrick bleek lek te zijn, niet alleen vlogen er veel ballen onder het net, ook lag er een grote pas water op de grond. Gelukkig beschikt onze keeper over de nodige zwemdiploma’s en kwam hij met zijn lengte van ruim 1.90m boven het water uit. Toch was dit natuurlijk geen ideale situatie. Nadat een deel van het water na de dweilpauze verdwenen was begonnen we aan de tweede helft.

VELO Besloot nog feller te gaan jagen en zij brachten Marc gelijk in de problemen, die dacht het probleem bij Spaans neer te leggen alleen de bal werd onderschept door een VELO speler en in de lekke goal geschoten. Een lekker begin van de tweede helft!

Weer een aftrap voor SV Loosduinen…

Een tweede helft die vooral bestond uit verdedigen onder ziedende van onze aanvoerder Sjoerd. Toch gebeurde er de tweede helft iets opmerkelijks wat waarschijnlijk niet veel vaker zal gebeuren. In een moment van verstandsverbijstering besloot Marc de bal bij Ron af te geven die uit die pass nog wist te scoren ook. Een assist van Marc op Ron kan de geschiedenis boeken in! Zus Lieke reageerde verheugd dat ze dat nog eens mocht meemaken! Uiteindelijk was de score wel opgelopen tot 12-3 in het voordeel van VELO.

Niet alleen glipten er veel ballen door de handen van onze keeper, ook het bier was niet veilig! 

In de derde helft werd duidelijk waarom VELO een maatje te groot/jong/fanatiek voor ons was. Waar wij als gebruikelijk in de vijfde klasse onderbond aan de koude kletsahs gingen, stonden er bij onze jeugdige tegenstanders flesjes Extran op tafel. Ongekend!!! Verantwoordelijke voor het zaalvoetbal bij SV Loosduinen Riekelt Thierrij had daar over te melden; “Als ik dit gedrag bij 1 van onze zaalteams zie zal ik deze gelijk terugtrekken uit de competitie!”

VELO 5  – S.V. Loosduinen 1 12-3

Sporthal: VELO

Toeschouwers: 11!!!

Doelpunten: Spaans, Marc & Ron

Man of the match: Sjoerd ©