Afgelopen twee wedstrijden heeft u helaas de verslagen moeten missen van het vlaggenschip van de zaalvoetbal. Niet geheel toevallig waren dit ook twee nederlagen waarvan één zeer onnodig was. Nu is het niet zo dat wij alleen verslagen schrijven in goede tijden. Van onze uitwedstrijd tegen Tutor is uit protest tegen de KNVB geen verslag geschreven. Nu is het zo dat je bij Tutor uit nooit wint maar daar gaat het nu even niet om. Het gaat ons om het belachelijke tijdstip van 22.00 uur op vrijdag avond in Delft. Daar sta je dan bij de bedrijf op vrijdagmiddag rond een uurtje of 4/5 uur. De borrel is begonnen en wat nemen de mannen van S.V. Loosduinen zaal? Een watertje… want er moet nog gevoetbald worden. Niet te doen!

Over de derby tegen sv Madestein kunnen we heel kort zijn. De term wandelvoetbal kwam het dichtste bij deze wedstrijd in de buurt. Madestein kwam niet om te zweten maar om het spel vanaf minuut één te vertragen en wij trapte er onder toeziend oog van onze sponsor J Teuling Onderhoudswerken. De wedstrijd was zo slecht en traag dat deze verslaggever er ook helemaal niks van kon maken. Snel vergeten dus!

Lekker wandelen tegen SV Madestein… (Uit de privé collectie van Grijspaardt Fotografie)

Dan terug naar gisteravond. Wat een pot mannenbroeders!!! Een paar weken terug toen wij nog de leiding hadden in de vijfde klasse was deze wedstrijd al met rood omcirkelt. Door onze nederlagen was deze wedstrijd zeker nog wel belangrijk maar ging het helaas niet meer om te koppositie. Vitesse Delft ging wel door met winnen en stond voor de wedstrijd op zeven punten voorsprong van ons. Het onderhoudende gesprek met sponsor J Teuling Onderhoudsgesprekken had zijn uitwerking niet gemist. Wij begonnen met een opperste concentratie en scherpte aan de wedstrijd. Vitesse Delft mag dan misschien wel iets beter zijn, de Loosduinse muuâh zou vandaag echt niet omver gaan!

Vitesse Delft was veel aan de bal maar niet heel erg gevaarlijk in de eerste helft, veel verder dan afstandsschoten kwamen zij niet. En kwamen ze er wel door heen dan hadden wij nog altijd Patrick op de goal staan. Wij daarentegen waren nog een aantal keren gevaarlijk op de counter. Nu moet ik wel zeggen dat dit het spel is wat ons het beste ligt. Als wij het spel moeten maken dan wordt het toch een stuk lastiger. Beste tegenstanders, als jullie dit gelezen hebben, snel vergeten! Wij zijn kapot goed als we het spel moeten maken, kijk maar naar de stand!!!

Met de brilstand op het scorebord gingen wij de rust in voor de oppeppende woorden van aanvoerder Sjoerd: “Deze kunnen we hebben!”.

Niet doorheen te komen die Loosduinse muuâh!

Na de rust gingen wij verder waar we gebleven waren en kwamen wij zelfs op een 0-1 voorsprong na een uitbraak van M2. De bal van Marnix kwam via de rug van de tegenstander voor de voeten van Marc die zo de 0-1 kon binnen schuiven. Nu was het zaak de boel nog meer gesloten te houden en gebruik te maken van de ruimte die zou komen. Helaas viel de 1-1 vrij snel maar wij raakte hierdoor niet in de war. Sterker nog snel daarna was het Pieter die als een ware Pirlo Ron alleen voor de keeper zette. Deze goal kan ik wel omschrijven maar het lijkt mij beter om het radio commentaar van Radio Loosduinen er bij te halen:

„Daar is ‘ie. Jaaaa. Jaaaaaaaaaaaa. S.V. Loosduinen wint. S.V. Loosduinen wint. We winnen! Met 1-2. Maar wie maakt ‘m? Ik weet het niet. Is die bal geraakt? Ik weet het niet. Was het Sjoerd? Was het Pieter? Was het Ron? Het maakt niet uit. Het is 1-2. We worden gek. We worden gek. 1-2! Wat een feest. Wat een orgie. Wat lekker. Wat heerlijk. Wat mooooi.”

Na lang wikken en wegen is besloten om de goal aan Ron te geven aka de Loosduinse Inzaghi. Na de 1-2 moesten wij nog tien minuten lang te poorten gesloten houden maar ondanks het balbezit van Vitesse Delft hing een 1-3 eerder in de lucht dan de 2-2. Uiteindelijk werd de 1-2 over de streep getrokken na een fantastische wedstrijd! Dit was gewoon echt genieten, iedereen in opperste concentratie, veel communicatie in het veld en zo zie je maar, er kunnen nog hele mooie dingen gebeuren dit seizoen! De rest van de vijfde klasse zal ook wel blij zijn met deze uitslag, want Vitesse Delft had nog niet verloren en leek redelijk eenzaam aan kop te gaan. De spanning is weer terug en met vier punten achterstand hebben wij het kampioenschap weer in eigen hand!

Met keeper Patrick op de goal viel er helemaal niks te halen voor Vitesse Delft…

Nu zal u denken, jullie kunnen nog maar drie punten halen tegen Vitesse Delft hoezo in eigen hand? Nou dat ik u verstellen, Vitesse Delft moet nog naar Tutor uit en zoals eerder aangegeven; daar verlies je altijd!

Omdat de kantine van Vitesse Delft dicht was moesten wij de overwinning vieren in de kantine van de buren de B&A Boys. Na het horen van de uitslag werden wij op handen gedragen en na de zoveelste gratis ronde was het tijd om naar huis te gaan. Ik heb genoten heren!

Jaaaaa hij is binnen!!!! #Douwfoto

Of er volgende week een verslag komt is nog niet bekend, de verslaggever zit dan zelf in Manchester om Feyenoord de vierde plaats in de Champions League groep te zien veiligstellen.

De winnende goal van Ron kon niet iedereen geloven. Hij was wat later thuis vanwege een dopingcontrole. Beste vrouw van Ron, als je dit leest, het was echt een dopingcontrole en geen uit de hand gelopen derde helft!!!

Vitesse Delft 2 – SV Loosduinen 1 1-2

Sporthal: Tantoehof

Toeschouwers: 14

Doelpunten: Marc & Ron

J Teuling Onderhoudswerken Man of the Match: Sjoerd

Grijspaardt Webdesign & Drukwerk doelpunt van de wedstrijd: Ron