Voor aanvang leek deze wedstrijd een nieuw dieptepunt in de historie van S.V. Loosduinen zaal te worden. Zelfbenoemde sterspeler Daniël Spaans vond het nodig met een haardband te spelen. Dit is natuurlijk tegen alle normen en waarden van SV Loosduinen en wij verwachten dan ook dat Ralph passende maatregelen zal treffen. Tijdens de wedstrijd hadden wij goede hoop dat de tegenstander hier tegen op zou treden, iets wat helaas niet het geval was.

?

Spaans met zijn haardband, “not dun” volgens Johan Derksen..

Onze vorige wedstrijd tegen Tutor was niet doorgegaan, omdat de tegenstander zich kort voor tijd afmeldde. Ron: “Ik zeg het niet vaak maar volgens mij zijn ze gewoon bang!” Door de tegenstander niet kwam opdagen hebben wij iets gedaan wat nog nooit eerder in de historie van Loosduinen zaal gedaan is; wij zijn gaan trainen!

Voor de wedstrijd van vandaag had tegenstander ZVV Den Haag zich goed ingelezen in onze verslagen. Zij besloten namelijk een bus te parkeren wetende dat wij vaak moeite hebben om het spel te maken. Een vaak gehoorde uitspraak van de supporters langs de kant is dat ook: “Loosduinen is beter zonder bal..”

De eerste helft bestond dan ook uit een belegering van het doel van ZVV Den Haag ware het niet dat zij een keeper hadden die wel alles tegen hield. Dit zijn overigens niet mijn woorden maar dit heb ik zo opgevangen in de derde helft. Uiteindelijk was het Marnix die als eerste de keeper wist te verschalken met een lage schuiver in de lange hoek. In tegenstelling tot Spaans was Ron wel naar de kapper geweest maar zijn korte pittige kapsel weerhield hem niet van de liefde voor de paal en lat. Je zou zeggen met een kort kapsel heb je beter zicht maar bij het schieten lijkt hij toch op zijn gevoel af te gaan.

?

Keeper Patrick is de paal volgens een oud Indiaans gebruik van de Kātēpwēwi-sīpīwiyiniwak-stam aan het inwijden zodat Ron deze niet zou raken. Helaas mocht het niet baten.

Snel na de 0-1 wist ZVV na een snelle counter de 1-1 op het scorebord te zetten en dat was dan ook de ruststand. Ondanks wat schoten op de goal van ZVV wisten wij de eerste helft weinig kansen te creëren door middel van een individuele actie. Onze aanvoerder legde in de rust dan ook de vinger op de pijnlijke plek: “Nog niet een procent van de topspelers kan een tegenstander passeren. Dan bedoel ik niet een keertje of zo, maar geregeld, zoals Garrincha en Matthews dat konden. Het is een kwestie van beter en meer trainen”.

?

Rolf in actie waarbij Marnix goed mee loopt. De keeper van ZVV maakt zich overigens nog niet druk hier.

De tweede helft werd de druk verhoogd en gelijk na de aftrap stond de 1-2 op het scorebord door Rolf. Helaas was het snel daarna alweer 2-2 en konden we weer van voor af aan beginnen. Uiteindelijk was het weer Marnix die via een nieuwe lage schuiver in de lange hoek 2-3 maakte. En uiteindelijk was het dan ook weer ZVV dat snel via een counter de 3-3 maakte en daar bleef het niet bij, ze maakte direct ook maar de 4-3. Nu was het Loosduinen, dat gelijk goed reageerde met een één tweetje van Marc en Rolf welke door Marc goed afgerond werd. “Zo af en toe raak ik een bal verkeerd en dan vliegt hij er wel eens in.”
zaal 050402016 03Wat de uitslag ook zou worden, de derde helft is sowieso van ons!

Rolf besloot gelijk de wedstrijd daarna maar te beslissen door de winnende 4-5 binnen te schieten waardoor te punten mee naar Loosduinen konden.

zaal 050402016 04

Rolf heeft straf nadat hij in de derde helft weer over een voetbalclub uit Noord-Holland begon en moest terecht apart zitten.

De derde helft leek een moeilijke klus te worden maar ook deze werd netjes binnen gehaald al eindigde deze ook met een deceptie. De tap was leeg en dus was er voor ons geen reden meer om te blijven. “Zuipen wij nou zo veel of slaan jullie zo weinig in?” aldus Spaans.

ZVV Den Haag 15 – S.V. Loosduinen 1 4-5

Sporthal: Houtrust

Toeschouwers: 0

Doelpuntenmakers: Marnix (2), Rolf (2) & Marc