De wedstrijd der wedstrijden, deze stond bij iedereen rood omcirkelt in de agenda. De wedstrijd tegen de koploper die zeven punten voor ons staat met nog vijf wedstrijden te gaan. Zoals ze in Amsterdam zouden zeggen bij deze stand; wij worden kampioen! Nu hebben wij als voordeel dat wij nog twee keer tegen DVC moeten dus in principe kunnen we de voorsprong terugbrengen tot een punt.

De voorbereiding liep echter anders dan gedacht, nadat in onze vorige wedstrijd de gebroeders Thierry, beter bekend als: De Gebroeders Thierry, geblesseerd uitvielen. Normaal zou alleen het uitvallen van Patrick een probleem zijn omdat hij de keeper is en weinig mensen zo gek zijn om in de goal te gaan staan. Marc is prima te vervangen, paar keer tegen het plafond schieten, een actie beginnen waarvan je geen idee heb wat je gaat doen en regelmatig een doelpuntje meepikken.

Later kregen wij nog meer slecht nieuws, wij moeten Pieter af staan wegens verplichtingen op het veld voor de Haagse Courant Cup tegen HBS en Jos zou ook afwezig zijn, voor een spel verdelende nummer 10 is dat natuurlijk een groot gemis. En of het nog niet erg genoeg was, ook Ron zou er niet bij zijn nadat hij twee dagen voor de wedstrijd aan de slingerschijt raakte. Crackers, zetpillen en andere medicijnen hebben helaas niet geholpen waardoor wij genoodzaakt waren om Paul en Joran van het tweede elftal te vragen, waarvoor dank nog!

 

 

 

De wedstrijd voorbereiden van beide teams. Links S.V. Loosduinen en rechts DVC. Zoek de verschillen!

Om het allemaal nog makkelijker te maken stond deze wedstrijd gepland om 19.00 uur in Delft, ideaal voor mensen die niet in Delft werken, maar ondanks alles waren we toch op tijd aanwezig. Daarbij zagen we dat de tegenstander de wedstrijd erg serieus nam. Zij waren met heel het team heen en weer aan het rennen in de breedte van de zaal. Na enige tijd Googlelen kwamen wij er achter dat dit een warming-up betrof. Weer wat geleerd!

Omdat DVC bovenaan staat begonnen wij wat afwachtend aan de wedstrijd maar met het spelplan van DVC was dit niet echt nodig. Wat een schijtbakken voetbal speelde DVC, je heb de bus parkeren en de bus parkeren maar van DVC zou Mourinho een flinke joekeloekes krijgen.

 

 

 

 

 

 

Nee dit is geen warming-up. Dit is het spelbeeld van de 1e helft. Hallo DVC waar zijn jullie???!!!

Nu zijn wij geen team wat het spel kan maken dus het was een gesloten wedstrijd met weinig kansen voor beide partijen. Met een goed keepende Joran gaven wij weinig weg en voorin was het zoeken naar een gaatje om te kunnen schieten. Als we op voorsprong zouden komen dan zou DVC moeten komen en viel er misschien wel wat te halen voor ons. Helaas besloten de doelpalen aan onze kant anders over want een schot op de paal kwam precies in de voeten van een DVC speler die via de andere paal binnen schoot. Hebben wij weer! Deze seizoenshelft vallen sowieso de meest kansloze ballen met een gelukje in onze goal.

 

 

 

 

 

 

Oh daar zijn jullie, allemaal op de eigen helft van het grote S.V. Loosduinen komt op bezoek!

Maar wij besloten de moed niet op te geven, die muur van DVC zou toch wel blijven staan, dus aan het spelbeeld veranderde er helemaal niks. Tot dat Paul een geniale opening zag en de bal inspeelde op collega aanvoerder Sjoerd die slim weg draaide bij de tegenstander en zo kon binnen schieten!

In de rust werd nog eens bevestigd door aanvoerder Sjoerd dat we deze tegenstander konden hebben, wat zeker ook het geval was. Helaas viel de bal soms net niet goed en bleef DVC spelen voor een gelijkspel om zo de zeven punten voorsprong in stand te houden. Veel hoogtepunten van tijdens de wedstrijd zijn er dan ook niet te benoemen. Ja een schwalbe van een DVC speler misschien die net onder zijn scheendekker (lees: scheenbeschermer voor mensen buiten Den Haag) getikt werd. Sowieso als je in de zaal met scheendekkers speelt verdien je het al om geraakt te worden maar als je je dan ook nog zo aanstelt is het helemaal clownesk. Laatste twee minuten besloten wij ook geen risico meer te nemen en in te zetten op een gelijkspel. Voor een tweede of derde plaats in de competitie kunnen wij een punt ook goed gebruiken.

 

 

 

 

 

 

Aanvoerder Paul zorgt goed voor zijn mannenbroeders er zorgde voor een kâwwe kletsâh na de wedstrijd. Leermomentje voor onze aanvoerder Sjoerd!  

Het enige voordeel van sporthal Buitenhof in Delft is wel dat zij een zeer gezellige kantine hebben, onze tegenstander DVC hebben wij echter na afloop niet meer gezien. Wie ben je dan met je eerste plaats??? In de vijfde klasse onderbond zijn de echte punten in de kantine te verdienen, het is leuk dat je eerste staat hoor, maar de regel in de vijfde klasse onderbond is dat we er allemaal geen reet van kunnen. Anders hadden we daar niet gespeeld, zo is het ook natuurlijk!

DVC 1 – SV Loosduinen 1 1-1

Sporthal: Buitenhof

Toeschouwers: 0

J Teuling Onderhoudswerken Man of the Match: Sjoerd & Paul

Grijspaardt Webdesign & Drukwerk doelpunt van de wedstrijd: Sjoerd