Ja, mensen soms heb je van die wedstrijden waren in het op z’n zachts gezegd niet van een leien dakje gaat. Vooraf wisten we al dat het een zware kluif zou worden want keeper Patrick moest afhaken met een blessure. Veldspeler Marnix die regelmatig goed is voor een doelpunt moest zijn plek overnemen en dan mis je toch scorend vermogen en de ervaring van een vaste keeper. Dat dit later heel positief zou uitpakken hadden wij ook niet kunnen bedenken. Ik kan u al wel verklappen… Zoekt u nog een zaalkeeper? Patrick is beschikbaar!

Op verzoek van onze spelersvrouwen was onze wedstrijd ook nog eens ingepland in de Schilp in Rijswijk. Niet onze vaste locatie wanneer wij thuiswedstrijden spelen. Het schijnt dat de vrouwen het er niet zo mee eens zijn dat de derde helft in onze vaste thuishal Zuidhaghe te gezellig is waardoor menig speler pas na middernacht thuis komt om vervolgens als een blok in slaap te vallen. Onze kantineknallers werden dan ook niet gedraaid in de kantine van de Schilp. ​​

Een foto van een hele andere wedstrijd uit het privé archief van Ralph.

Dan over de wedstrijd. Wat krijg je al je twee teams tegenover elkaar zet die het beste zijn zonder bal? Juist ja een foutenfestijn waar je u tegen zegt. Als beide teams de bal niet willen hebben komt het wel eens voor dat je de bal meer dan drie keer naar elkaar over moet spelen. Hier ging het dus vaak fout, één keer overspelen lukt nog wel, twee keer gaat soms goed maar bij de derde keer begint het toch echt op zaalvoetbal te lijken. Dat is niet wat ons sterkste punt is.

Tiki-taka voetbal. Ja dat is inderdaad Patrick die in de goal staat. Deze wedstrijd kregen wij dan ook meer dan een tegendoelpunt. Uit het privé archief van Ralph.

Daarbij kwamen wij ook nog ongelukkig op een 0-1 achterstand na een eigen doelpunt van Marc die op een schitterende wijze de goed keepende Marnix wist te verschalken. Hij dacht een corner over de achterlijn te werken door zijn lichaam er voor te gooien. De bal raakte zijn knie en ging via een pisboogje over Marnix heen en belande in de goal. Een wereld goal daar niet van maar hij ‘Paayde’ hiermee wel de tegenstander ZVV Den Haag.

Nu moesten wij helemaal het spel gaan maken. Gelukkig was daar al vrij snel Ron die de bal aan de keeper van ZVV Den Haag gaf zodat hij ook een eigen doelpunt kon maken. Een sportief gebaar van ZVV en de stand was weer gelijk. Dit was tevens ook de ruststand en daar kwam aanvoerder Sjoerd tot de conclusie dat we moesten roeien met de riemen die we hadden en op goed geluk proberen goede aanvallen op te zetten wanneer de bal meer dan 3 keer naar elkaar zou worden overgespeeld.

Man man man wat kansloos. Ook in deze hele andere wedstrijd kwamen wij tot de conclusie dat het niet best was. Uit het privé archief van Ralph.

Ook de tweede helft werd een waar fouten festijn waar Marnix eigenlijk als enige uitblonk met een aantal belangrijke reddingen. Lang leek de wedstrijd op 1-1 af te stevenen omdat er simpelweg heel weinig kansen gecreëerd werden. Beide ploegen misten technisch vernuft om de verdediging van de tegenstander open te spelen. Uiteindelijk was het Spaans die zijn voorzet door een ZVV speler tot een doelpunt verzilverd zag worden. Weer een eigen doelpunt maar wat maakt het uit, de buit was binnen!

Toch is het voor het eerst in de bijna tien jaar die wij nu in de zaal spelen dat een wedstrijd beslist is door alleen maar eigen doelpunten en dat wij ooit zo dicht bij een clean sheet waren. Al hadden we dat laatste Patrick echt niet kunnen aan doen. En nog een ander plus punt, daar waar onze volgende wedstrijd pas weer in maart is betekend deze overwinning dat wij ongeslagen zijn in februari. Onze laatste wedstrijd werd namelijk met 3-3 gelijk gespeeld.

S.V. Loosduinen 1 – ZVV Den Haag 18 2-1

Sporthal: de Schilp

Toeschouwers: 0

Doelpunten: Eigen doelpunt (2)

Man of the match: Sjoerd ©