De laatste wedstrijd van het seizoen, voor de derde keer in zes dagen mochten de Peenbuikers aantreden in de vijfde klasse onderbond en deze keer was het tegen onze vrienden van RKAVV. Over de wedstrijd kan ik vrij kort zijn, zoals gewoonlijk bij RKAVV was de scheidsrechter niet in ons voordeel en hadden zij een team bij elkaar gesprokkeld dat beter was dan dat wij deze avond waren. In plaats van de scheidsrechter af te zeiken, wat in principe ook heerlijk is, wil ik het daarom over ons seizoen hebben.

Bij aanvang van het seizoen mochten wij één nieuwe speler verwelkomen welke traditioneel met de helikopter werd ingevlogen. Hierbij waren wij vergeten door te geven dat het om zaalvoetbal betrof waardoor het allemaal wat langer duurde voor Rolf Berntsen goed en wel geland was. Op de middenstip van een zaal landen eist wat stuurmanskunsten.

zaal mei 1

Een wedstrijd om des keizers baard dus….

Met negen man begonnen wij aan een nieuw avontuur in de vijfde klasse onderbond in de kelder van het Nederlandse zaalvoetbal. Voor het seizoen werd door Daniël Spaans de nieuwe doelstelling bepaald, namelijk eindigen met 25 punten of meer. Dit zou nog een hele kluif worden aangezien het seizoen er voor de doelstelling van 20 punten of meer niet behaald werd. Wij bleven steken op een magere 17 punten.

De start van ons seizoen mag wel omschreven worden als een vliegende start, na vijf wedstrijden hadden wij al tien punten bij elkaar gesprokkeld en waren wij goed op weg om de doelstelling te halen. Helaas volgende daarop een korte serie nederlagen waardoor wij werden teruggeworpen in het klassement.

zaal mei 2

Doelstelling behaald, dus aan de kâwwe kletsâhs in de kleedkamer! 

Gelukkig zorgde het bekertoernooi voor afleiding en hier wisten wij te pieken en vertrouwen op te doen voor de rest van het seizoen. Na twee overwinningen in de bekerpoule moesten wij voor een alles beslissende wedstrijd naar Delft voor de uitwedstrijd tegen vierde klasser Tutor. Zij hadden punten verspeeld in de bekerpoule, waardoor wij aan een gelijkspel genoeg hadden om door te gaan. Na een 2-0 achterstand werd alles op alles gezet om het noodzakelijke punt binnen te halen en toen dat lukte barstte uiteraard een groot feest los. Voor de tweede keer in de rijke historie van ons zaalteam werd de tweede ronde van de beker behaald. Helaas was ons avontuur na de tweede ronde ook snel voorbij nadat wij dit keer niet van een vierde klasse konden winnen. Wat geen schande is uiteraard!

In de competitie ging het echter weer voorspoedig en de grens van 20 punten, de doelstelling van vorig jaar was al redelijk snel na de winterstop behaald. Ook de doelstelling van Daniël Spaans was al ergens in februari behaald en zo konden wij de laatste wedstrijden vrijuit spelen. Uiteindelijk werd er nog een poging gedaan om 40 punten te halen maar helaas zijn wij op 37 punten blijven steken. Al met al een prima resultaat wat ons tot de achtste plaats heeft gebracht. Een zevende positie en een plek in het linker rijtje zat er ook nog in maar wat heb je liever, laatste in het linker rijtje of eerste in het rechter rijtje? Dan klinkt eerste toch een stuk mooier en dat zijn wij dan ook geworden!

Tot slot wil ik dan nog de spelers van ons team bedanken:

Patrick Thierrij:

Elke keer als de aftrap genomen was kon Patrick weer rustig ademhalen, hij was dan ook de enige speler voor wie de warming up een grotere uitdaging dan de wedstrijd was. De warming up bestaat uit het zo hard mogelijk schieten op Patrick met twee ballen te gelijk. Daarnaast kan er wel gezegd worden dat Patrick dit seizoen ook punten voor ons gepakt heeft. Het is te gemakkelijk om over de korte hoek te beginnen en daarom doe ik dat ook. Let nou eens op die korte hoek!

zaal mei 3

Patrick zijn hoogtepunt tegen ‘Staartmans’ van HBS

Daniël Spaans:

Onze diva van het elftal, de foto’s waar hij tijdens de wedstrijd op staat terwijl hij zijn haar goed doet zijn ontelbaar. De ene keer verschijnt hij met een haarband en de laatste wedstrijd maakte hij het zelfs zo bont dat hij met een staartje aan de aftrap verscheen. Soms maakt hij het diva gedrag waar door met een schitterende solo te scoren, de andere keer vergeet hij dat hij laatste man is en probeert hij een tegenstander zonder succes uit te spelen. Maar toch heeft Spaans weer behoorlijk wat doelpuntjes meegepikt, helaas net niet genoeg om Pietertjjjjjj op de topscorerslijst te passeren.

zaal mei 6

Verdedigen en tegelijkertijd je haar goed doen. Dat is Spaans!

Ron van der Beek:

Ron had het dit seizoen op sommige punten lastig. Ron is dit seizoen namelijk vader geworden en dat heeft geresulteerd in een flink gebrek aan nachtrust. Zo heeft Ron als eerste zaalvoetballer in Nederland de buitenspelval geïntroduceerd. De scheidsrechter ging hier niet in mee en een grensrechter was nergens te bekennen, de tegenstander kon één op één op Patrick lopen en scoren. Foutje bedankt! Daarnaast staat Ron bekend om zijn schoten op de paal, lat en heel soms in de goal. Maar met zijn Duitse roots wil Ron ons soms nog wel eens in de laatste minuut uit de brand helpen!

zaal mei 8

Het hoogtepunt van Ron dit seizoen. En nog vast gelegd op de gevoelige plaat ook!

Jos van Kuijen:

Als Jos er een keer niet bij is, is het vaak keeper Patrick die hier opgelucht over is. Jos heeft namelijk de kwaliteit om tijdens de warming up elk schot snoeihard tussen de palen te krijgen. Is de wedstrijd begonnen dan staat hier waarschijnlijk spanning op en wordt er minder vaak geschoten. Jos is wel een rots in de branding als het om verdedigen gaat. Mede door de kookkunsten van zijn vrouw is Jos vaak de baas in zijn eigen zone, geen tegenstander die daar in de buurt durft te komen. Zijn hoogtepunt waren zijn twee goals in één wedstrijd dit seizoen, of was dat nou vorig seizoen?

zaal mei 9

Jos legt aan voor een ouderwetse snoeiâh!

Jasper van der Meide:

Als je Jos zegt dan zeg je al gauw Jasper! Jasper is namelijk partner in crime van Jos als het om verdedigen gaat. Waar je vroeger Rinus en Theo had hebben wij Jasper en Jos! Jasper staat altijd zijn mannetje achterin en wist ook in één wedstrijd twee keer te scoren, dat kan overigens ook afgelopen seizoen geweest zijn. Daarnaast is Jasper nog een belangrijke pion in de opbouw van achter en wil soms nog wel eens met schitterende assists strooien die niet altijd door iedereen begrepen worden.

zaal mei 10

Laat het opbouwende werk maar over aan Jasper. De lichaamstaal van zijn tegenstander spreek boekdelen!

Sjoerd de Ronde ©:

De man achter het succes van SV Loosduinen Zaalvoetbal. De man die al aanvoerder was van SV Loosduinen Zaal toen voetbal nog met een lange oe geschreven werd! Sjoerd is de man die de pionnen uitzet in het veld, de man van de oppeppende woorden in de rust: “Deze kunnen we hebben!”.  Menigmaal uitgeroepen tot ‘Man of the Match’ en grote kans dat hij de Gouden Bal van de vijfde klasse aan het eind van het seizoen mag ophalen.

zaal mei 11
Even bijtanken en weer doorgaan. Dat is onze aanvoerder Sjoerd (c) altijd voorop in de strijd!

Marnix van der Meijs:

De man met de baard! Nou ja, Sjoerd heeft ook een baard maar Marnix had hem al langer. Vaak belangrijk in aanvallend opzicht en vormde in een aantal wedstrijden een dodelijk tandem met Rolf. Maar als Patrick een keer niet kan dan is Marnix ook niet te beroerd om in de goal te staan en een wedstrijd te keepen. En natuurlijk regelmatig goed voor een doelpunt en een echte steunpilaar in de derde  helft!
zaal mei 12
De verdiende publiekswissel van Marnix na een hattrick tegen Tutor!

Marc Thierrij:

Tsja het is lastig om jezelf te beschrijven. Als ik dat zou doen naar eigen inzicht zou ik waarschijnlijk iedereen van het team over mij heen krijgen. Ik doe het wel met een aantal uitspraken die ik tijdens de wedstrijd als opbouwende kritiek krijg. “Doe die oogkleppen eens af!”, “Thierrij rechts dekken! ANDERE RECHTS!!!!”, “Niet schieten!!!!” en mijn favoriet… “Niet schie… tering hoe krijg hij die er in???!!!”.

zaal mei 13
Als fotograaf tijdens de wedstrijden moet er soms een selfie gemaakt worden, actiefoto’s zijn helaas (nog) niet te doen.

Rolf Berntsen:

Rolf mag blij zijn dat hij zich dit seizoen als een echte toegevoegde waarde bewezen heeft. Zijn clubvoorkeur zorgde namelijk wel eens voor frictie en een gespannen sfeer in de kleedkamer. Op de zondag is Rolf dan ook meerdere malen uit de whatsapp groep geknikkerd om later in genade weer aangenomen te worden. Rolf heeft behoorlijk wat doelpunten gemaakt en heeft er zeker voor gezorgd dat wij dit seizoen een prima seizoen gedraaid hebben.zaal mei 14

Rolf, een grote aanwinst voor ons team maar wordt soms verbannen van de stamtafel wegens te enthousiaste uitspraken over een club uit Noord Holland…

Mannenbroeders, bedankt het was weer een legendarisch seizoen!