Ik hoor u al denken hoe ken je nou in vredesnaam een wedstrijd met 4-4 verliezen. Nou als je in de laatste vijf minuten een 1-4 voorsprong weggeeft kan je wel zeggen dat je met 4-4 verloren heb. Om een slappe klabani van te krijgen zegmaar.

Dat deze wedstrijd zeer serieus genomen werd bleek wel uit de voorbereiding. Ten eerste is een wedstrijd in Zoetâhmeâh altijd lastig en ten tweede door de huidige stand gaan tegenstanders zich instellen op ons voetbal. Het zijn nou eenmaal praktijken waarmee je te maken hebt als kampioenskandidaat. Spaans was zelfs nog drie kilo afgevallen voor deze wedstrijd, naast zijn uiterlijk had het kappersbezoek dus ook nog andere voordelen.

Aanvoerder Sjoerd was uiteraard gewoon weer op tijd aanwezig en had alle zaakjes op orde. Dit ondanks zijn avonturen tijdens 2 oktober bij de 2 Gezusters in Leiden en was de dag er na ook gewoon nog aanwezig bij het concert van The Dubliners in het Paard samen met Spaans en Marc. Ron en Marc hadden de strijdbijl van vorige week begraven en Ron begon zelfs complimenten uit te delen. Geen vuiltje aan de lucht dus.

De eerst helft werd als snel duidelijk dat het niet Zoetâhmeâh was waar wij tegen speelden maar Zoetermuur. Er was namelijk geen doorkomen aan, Loosduinen had het meeste balbezit en dat is nou net wat wij niet moeten hebben. Er is wel eens gezegd dat wij beter zijn zonder bal en volgens mij klopt dat ook wel redelijk. Met de eerder genoemde heren en Jasper, Patrick, Marnix en Pietertjjjjj hadden we wel een selectie die hier mee moest kunnen omgaan.

In een eerste helft waar weinig kansen aan beide kanten te zien waren was het dan toch Mazzel Stars die na een goede aanval op 1-0 kwamen. Met Yaya yaya yaya yaya yaaaayaaaa Touré Kolo Kolo Kolo Kolo Koooolooo Touré alias Touré in de verdediging lukte het ons voor rust niet om een gaatje in de verdediging te vinden en gingen wij rusten met een 1-0 tussenstand.

Zie: https://www.youtube.com/embed/Hsbg9NiMRzk?rel=0

De tweede helft begon er iets te ontstaan wat leek op de oude tijden waar het vlaggenschip van het Loosduinse zaalvoetbal vaak werd vergeleken met FC Barcelona. Er was weer sprake van ouderwets tiki taka voetbal en op de tribune werd al geroezemoesd over het nieuwe Blauw Witte Barcelona. De supporters stonden helemaal op de banken toen aanvoerder Sjoerd met een hoogstandje drie tegenstanders de kuikenbak in stuurde.

Met snel combinatie voetbal boog Loosduinen de 1-0 om in een 1-4 voorsprong door drie doelpunten van Pietertjjjjj en één van Spaans die ondanks zijn doelpunt Pietertjjjj nog wel voor zich ziet staan op de topscoorders lijst. Met nog een aantal minuten te spelen was het nu tijd om zelf een muur op te zetten en de drie punten mee te nemen naar Loosduinen. Eigenlijk hadden we het al kunnen weten want als je tegen Mazzel Stars speelt weet je dat je de bal niet bij je eigen goal in de buurt wilt hebben want hij zou nog wel eens goed kunnen vallen met jaja u voelt hem al aan komen een beetje mazzel. Nou dat is precies wat er twee keer gebeurde, in de kluts ging de bal tweekeer onze goal in, nadat Mazzel Stars al door een goede aanval terug in de wedstrijd op 2-4 was gekomen.

De 4-4 uitslag voelde voor ons Peenbuikers dan ook als een nederlaag al zouden we voor het seizoen wel getekend hebben voor tien punten uit vijf wedstrijden. Ook complimenten naar de tegenstander, want deze wedstrijd zonder scheidsrechter verliep zonder wanklank en met sportief spel van beide kanten, zo kan het dus ook!
ranglijst Loosduinen Zaal
Dat het in de derde helft uiteindelijk nog volledig escaleerde, en de kantine een goede omzet draaide, hoef ik hier waarschijnlijk niet meer uit te leggen…

Eindstand Mazzel Stars 6 – S.V. Loosduinen 1: 4-4

Sporthal: Oosterpoort, Zoetâhmeâh

Aantal toeschouwers: drie

Doelpunten: Pietertjjjj (drie) & Spaans

Man of the Match: Sjoerd