,,Ik geloof er nog wel in. Zeker. We zullen heel hoog in de concentratie moeten zitten, maar het gat is maar zeven punten, dus alles is mogelijk. Druk is een emotie, daar kan ik dus niks mee. Je hebt als SV Loosduinen zijnde altijd een kans.” Aldus aanvoerder Sjoerd.

Feit blijft wel dat wij voorafgaand aan de wedstrijd tegen RKDEO 7 punten achterstand hebben op de koploper DVC, inclusief deze wedstrijd zijn er nog 3 wedstrijden te spelen. DVC zal dus alle resterende wedstrijden moeten verliezen willen wij een kans maken. Saillant detail is dat wij in de laatste wedstrijd van de competitie nog thuis tegen DVC moeten.

,,Wij zijn SV Loosduinen. DVC zal sowieso wel bang voor ons zijn, dat weet ik haast wel zeker, en dat lijkt me ook logisch. Als zij genoeg punten verspelen, worden wij kampioen. Die overtuiging heb ik en die moet je ook hebben.” Aldus aanvoerder Sjoerd nog een keer.

Maar eerst nog de wedstrijd tegen RKDEO en die mogen wij zeker niet onderschatten want RKDEO is een taaie tegenstander. Daarnaast was de helft van ons team niet volledig fit, vier spelers waren namelijk een weekend in Genua voor de lokale derby Sampdoria – Genua en slechts 3 uur voor de wedstrijd geland op vliegveld Haarlemmermeer.

Twee dagen voor de belangrijke wedstrijd tegen RKDEO was de helft van het team nog aanwezig bij de Derby della Lanterna in Genua.

Toch begonnen wij scherp aan de wedstrijd en was Pietertjjjjj al een aantal keer dicht bij de 0-1. Hier valt wat te halen! Helaas viel de 1e goal aan de andere kant en was het RKDEO dat op voorsprong kwam. Dit veranderde vrij weinig aan de wedstrijd, wij speelden nog steeds goed alleen moesten we nu een doelpunt extra maken. Wij hebben voor hetere vuren gestaan!

Waar wij echter niet op rekende was dat onze aanvoerder Sjoerd geblesseerd uitviel. Een botsing met de tegenstander kon op een teenlengte na niet voorkomen worden waarna Sjoerd niet meer verder kon spelen.

Toen gebeurde er iets wat niemand voor mogelijk had gehouden. Een afvallende bal kwam bij onze spelverdeler Jos terecht en die plaatste de bal zo in de verre hoek, 1-1! Voor de tegenstander het moment om Jos van dubbele dekking te voorzien. Daarnaast werd er luid gecoacht dat ze ‘die nummer 10’ niet moesten laten schieten. Eerst waardoor heel Loosduinen wel schoot, in de lach wel te verstaan. Het was namelijk voor Jos de eerste goal van het seizoen! De warming-up niet meegeteld want daar is Jos wel de topscoorder.

Dit leek ook de ruststand te worden, ware het niet dat RKDEO via een mazzeltje de bal voor de voeten kreeg en de 2-1 kon binnen schieten. Nog steeds niks aan de hand voor ons, in de rust waren het namelijk de woorden van aanvoerder Sjoerd die het nodige vertrouwen gaven. “Deze kunnen we hebben!”

In de 2e helft werd het voor RKDEO duidelijk dat ze iemand van ons niet moesten laten schieten, maar dat was niet Jos. De trouwe lezers weten natuurlijk dat het over Pietertjjjjj gaat. Nadat wij een gelukkige vrije trap kregen vroeg hij aan de scheids of hij mocht aanleggen. Na goedkeuring ging er weer een ouderwetse kanonskogel richting vijandelijk doelgebied welke in de lange hoek explodeerde! 2-2!!! Nu was het zak door te druk en de overwinning uit het vuur te slepen. Wij begonnen steeds hoger druk te zetten waardoor RKDEO nauwelijks gevaarlijk werd.

Met de powerplay line werd de druk opgevoerd, dit omdat alle Genua-gangers zaten even uit te rusten op de bank. Via een typische zaalvoetbal goal, ook wel tiki-taka of de Loosduinse combinatie genoemd, werd het dan ook 2-3 door Pietertjjjjj.

In plaats van in te zakken en te counteren voelde wij aan dat we het nu moesten afmaken. Via een gelukje viel de bal achter de verdediging bij Spaans die even een Jörgensentje deed en de bal via de hak in de goal werkte. Bam!!! 2-4!!! De buit is binnen met nog 5 minuten te spelen!

Naast hoofdpijn en een blauw oog leverde dit ook een nieuwe sponsordeal met de NCOI op. Zo zie je maar; elk nadeel heb z’n voordeel!

Keeper Patrick was echter zo fanatiek dat hij vol voor een bal ging welke over geschoten werd. Dit resulteerde in een nieuw raadsel: “Het is rood wit, het staat in de zaal en als je het in je oog krijgt wordt je oog blauw.” Patrick hoefde niet lang na te denken, het was namelijk de lat van een zaalvoetbaldoel. De klap was echter zo hard dat Patrick het veld moest verlaten en Pietertjjjj zijn debuut als zaalkeeper voor Loosduinen moest maken. Uiteraard kwam de overwinning niet meer in gevaar en konden wij een feestje gaan vieren in de kantine.

Later bleek nog dat DVC de eerste kans op een titel heeft laten lopen, zij verloren met 1-4 van Delft 3 en hebben nog één kans om een beslissingswedstrijd te voorkomen. De achterstand bedraagt nu nog 4 punten met nog 2 wedstrijden te gaan, waaronder een onderlinge confrontatie in Zuidhaghe!

Het ziet er wel naar uit dat wij het in de laatste 2 wedstrijden zonder onze aanvoerder moeten doen, hij heeft in deze wedstrijd een gebroken teen op gelopen.

Nog meer voordelen na nadelen; zo’n gebroken teen levert je wel boem lauwe patta’s op!

 

RKDEO 7 – SV Loosduinen 1 – 2-4
Sporthal: RKDEO
Toeschouwers: 2
J Teuling Onderhoudswerken Man of the Match: Sjoerd
Grijspaardt Webdesign & Drukwerk doelpunt van de wedstrijd: Pietertjjjjjj.