Nu hoor ik u al denken: “Is dat niet raar een zilveren schaal voor een 2e plaats in de competitie?” Nou dat vinden wij niet raar, dat vinden wij heel bijzonder! Zo’n 10 jaar geleden zijn wij met een stel megoggels dit zaalteam bij S.V. Loosduinen begonnen en in het eerste jaar werd pas in de laatste wedstrijd van het seizoen de eerste overwinning behaald en daarmee eindigden wij op een gedeeld laatste positie met slechts 3 punten.

De jaren daarop was er wel een lichte progressie te zien maar de keren dat wij meer dan 20 punten haalden in één seizoen waren schaars. Een uitzonderlijk seizoen een aantal jaar terug leverde slechts een 6e plaats op terwijl wij toen ook in de 40 punten hadden. Dit seizoen liep het echter als een trein en mochten wij zelfs nog even hopen op een kampioenschap. Helaas voor ons won DVC de een-na-laatste en ging onze laatste wedstrijd tegen DVC om des keizers baard. Uiteraard wilde wij deze wel winnend afsluiten om zo meer dan 50 punten te halen, maar mede vanwege het tijdstip van 22.00 uur waren wij niet compleet. Met een half geblesseerde wissel speelde wij wel een gelijk opgaande wedstrijd die helaas verloren werd met 3-4. Doelpunten werden gemaakt door Pietertjjjj, Patrick en Marnix.

Zilver is voor ons ook gewoon een prijs, dus feest na afloop!

Na de wedstrijd kwam echter de grote verrassing, vanwege de hoogste positie in 500 jaar S.V. Loosduinen zaalvoetbal moesten wij toch een herinnering overhouden aan dit seizoen. Daarom kwam Riekelt de zilveren schaal uitreiken aan aanvoerder Sjoerd, welke tot in de laatste uurtjes gevierd werd!

Om het seizoen in stijl af te sluiten hadden wij ook nog een teamuitje op het programma staan. En waar kan je als cultteam nou beter heen gaan dan naar Telstar! Zo gezegd, zo gedaan. Telstar was zo vriendelijk om ons kaarten voor het spelershome te geven zodat wij voor, tijdens en na de wedstrijd aan bier niks te kort kwamen. Geheel begrijpelijk zat Telstar al met hun hoofd bij de halve finale van de play offs en ging de wedstrijd tegen Cambuur met 0-1 verloren.

Zo’n 2e plaats legt ons geen windeieren. Ook Wilfred Genee wilde met onze schaal op de foto. Sponsorgesprekken voor het volgende seizoen zijn ook al gaande!

Na enkele alcoholische versnaperingen na de wedstrijd werd er nog een kleine after party in Haarlem gehouden om het seizoen in stijl af te sluiten. In stijl afsluiten wil zeggen; compleet kachel en knock out in de nachtrein naar Den Haag.

Heren bedankt weer voor dit legendarische seizoen, het enige probleem met deze 2e plaats is dat wij de lat nu wel erg hoog gelegd hebben. Dat wordt dus trainen van de zomer!

Patrick Thierrij
Onze rots in de branding in de goal. Ook voor hem was het een legendarisch seizoen, hij hield dit seizoen voor het eerst in de competitie de nul! Dit deed hij niet één keer maar zelfs drie keer! Ook voor hem moet de lat hoger liggen volgend jaar, maar dan vooral omdat hij het anders met zijn harses tegenaan knalt. Hoewel de klap in zijn voordeel gewerkt leek te hebben, hij scoorde zowaar in onze laatste wedstrijd.

Jasper van der Meide
Wat deze man gepresteerd heeft dit seizoen heeft niemand van ons team gepresteerd, zelfs keeper Patrick niet. Jasper is de enige die dit seizoen niet gescoord heeft. Maar maakt dat uit? Nee zeker niet, want Jasper heeft heel wat aanvallen afgeslagen. Scoren is leuk maar als je om de haverklap een doelpunt tegen krijgt schiet je er als nog niks mee op en ga je alsnog de kuikenbak in. Dus vooral zo door gaan!

Jos van Kuijen
Onze nummer 10 in het veld, de man die de lijnen uitzet, rust bewaard van achter en altijd een oplossing naar voren zoekt. Helaas zien zijn medespelers die oplossing niet altijd en wordt het gezien als een slechte pass. Soms hopen wij dat Jos zijn kwaliteit uit de warming up, namelijk scoren ook tijdens de wedstrijd in zet. Maar aan de andere kant, als hij dat doet is hij zeker niet meer houdbaar voor ons!

Daniël Spaans
De Renato Tapia van Loosduinen. Zoekt altijd een oplossing naar voren, wil als laatste man nog wel eens een mannetje uitspelen. Dat wil ook nog wel eens mislukken… Ken je nagaan hoe vaak Patrick eigenlijk de nul had kunnen houden dit seizoen! Maar wel altijd een neusje voor de goal en maker van het mooiste doelpunt dit seizoen. Van de zes doelpunten die in die wedstrijd gefilmd waren was dat helaas de enige die niet op film stond.

Sjoerd de Ronde ©
De captain, il capitano, der Spielführer en nog vele andere namen. Waar zouden wij zijn zonder onze aanvoerder? Zorgde altijd dat alles tot in de puntjes geregeld was, raakte helaas geblesseerd aan het eind van het seizoen maar was dan wel weer aanwezig om met een gebroken teen de wedstrijd te fluiten. Kan nog wel wat leren van aanvoerder Paul van het tweede elftal, namelijk meer bier in de kleedkamer na afloop van de wedstrijd.

Pieter Blanken
Eén van de sterkhouders van ons team. Zijn kanonskogels hebben vaak de wedstrijd doen kantelen voor ons. Daarnaast ook erg belangrijk voor de coaching in ons elftal. Wil ons misschien na dit seizoen verlaten maar hij schijnt nog in onderhandeling te zijn met onze sponsor Joey Teuling. Zo niet dan zullen we hem toch echt door de mosterd moeten halen, want vertrekken na zo’n seizoen kan eigenlijk niet he!

Marnix van der Meijs
Onze snelle aanvaller en leverancier van de wonderthee in de rust. Scoort eigenlijk vrijwel iedere wedstrijd wel en staat vaak op de goede plaats. Daarnaast ook een zeer gewaardeerde kracht in de 3e helft en last but not least altijd een grote sfeermaker tijdens onze teamuitjes. Beste prestatie was dit jaar toen hij voor het eerst met zijn jas thuis kwam. Normaal gesproken moet deze een dag later opgehaald worden.

Ron van der Beek
Onze Joachim Löw van de zaal, ook een beetje de knuffel Duitser van Loosduinen. Vanwege zijn Oosterse dialect soms niet altijd te verstaan maar pakt dit seizoen regelmatig zijn doelpuntje mee. Al blijft hij zijn liefde voor de paal behouden (nu ik de zin lees snap ik dat dit nogal raar kan over komen dus ik zal het uitleggen), Ron is de speler die per seizoen het meest op de paal schiet.

Marc Thierrij
De man van de onnavolgbare acties, zijn grootste handicap op het veld is tijd. Wanneer hij genoeg tijd heeft om iets nuttigs met de bal te doen kan de aanval net zo goed afgebroken worden want dan wordt het niks. Heeft hij geen tijd kan hij de bal vanuit een onmogelijke positie binnen schieten.

Patries
Waar zouden wij zijn zonder Patries? Dan had dit hele elftal niet meer bestaan denk ik. De barvrouw die altijd klaar staat voor ons, voor een maaltijd zorgt als wij om 7 uur moeten spelen maar ook lang open blijft als wij om 10 uur moeten spelen. De stille kracht achter ons succes!