zaalvoetbalNa een aantal vroege wedstrijden om 19.00 uur mocht het vlaggenschip van de zaal deze keer aantreden om 22.00 uur. Een tijdstip wat zijn weerslag ook had op het spel deze avond maar daarover later meer. Wegens ziekte en een hele slechte smoes waren de gebroeders Thierrij niet aanwezig vanavond, het zou dus een zware klus worden om zonder de sterkhouders van het team een goed resultaat neer te zetten.

Doordat er zonder Patrick geen keeper beschikbaar was werd er gekozen om Rolf en Sjoerd allebei een helft te laten keepen. Mede door het late tijdstip begon Loosduinen niet scherp aan de wedstrijd, als je pas om 22.00 uur moet spelen dan is het verleidelijk om na het eten ‘eventjes’ op het bankie te gaan liggen en voor je het weet ben je even weggezakt en is het een uur later. Dan moet je je alsnog haasten om op tijd te komen en ben je niet meer helemaal scherp.

Het is dan ook niet vreemd dat Loosduinen al vroeg in de wedstrijd met 0-1 achter kwam te staan. Ondanks goed combinatiespel leek het of Loosduinen net elke keer een stapje te laat was. Loosduinen moest dan ook door de achterstand het initiatief pakken in de wedstrijd. Hiermee werd Wateringse Veld GONA steeds meer in de kaart gespeeld en konden zij er met een aantal gevaarlijke counters goed uit komen. Dit resulteerde in een 0-4 achterstand bij rust ondanks goed keeperswerk van Rolf. Het mag gezegd worden, geen enkele goal kwam voort uit een schot in de korte hoek.

In de rust was het aanvoerder Sjoerd die het woord nam en een grote tactische wijziging doorvoerde. Rolf werd naar Sjoerd in de spits gezet en Sjoerd zou zelf op de goal gaan staan. Rolf heeft namelijk al een aantal belangrijke goals gemaakt, sowieso meer dan vice topscorer Spaans en bij een 0-4 achterstand moet je wat gaan forceren.

Spaans zette de teleurstelling van het niet worden van topscorer van Loosduinen Zaal om in positieve energie en wist de blauw witte mannenbroeders op 1-4 te zetten. Dit bracht gelijk weer geloof in het elftal en de mannen leken weer helemaal wakker te zijn! Niet veel later was het dan ook Rolf die Loosduinen na een goede individuele actie op 2-4 bracht en de tactische omzetting van Sjoerd leek effect te hebben. Bij Wateringe Veld GONA zag je iets in de ploeg sluipen van het zal toch niet. Met het verdedigende blok Jasper en Jos werd er achterin helemaal niks weggegeven en als er dan iemand doorheen sloop dan kwam deze sluitpost Sjoerd op zijn pad tegen.

Loosduinen bleef ondertussen rustig door combineren en met flankenlaufer Marnix hoopte Spaans en Rolf in stelling gebracht te worden. Het was dan ook weer Rolf die na een goed uitgespeelde actie de 3-4 kon binnen tikken. Dit was het startsein voor Loosduinen om de laatste 10 minuten alles of niets te gaan spelen. Alle hoop was weer gevestigd op reserve Duitser Ron die zich vaak in de laatste minuten laat gelden. Deze keer deed hij dat ook maar niet in de vorm van een doelpunt, wel via een schitterende assist op Jasper die ook over Duitse kwaliteiten lijkt te beschikken. Een paar weken eerder scoorde hij namelijk ook al in de laatste seconden en nu was het weer raak na een goed opgezette aanval van der Ron. De assist die der Ron gaf was voor onze nieuwe ‘Der Bomber’ niet te missen en zette daarmee Loosduinen op een 4-4 gelijke stand.

Helaas was er te weinig tijd over om nog een overwinning uit het vuur te slepen maar als je met 0-4 achter staat bij rust mag dit gelijke spel als een overwinning gezien worden!

Rectificatie: Of het bovenstaande verslag helemaal op waarheid berust durft de verslaggever niet te zeggen, de verslaggever was namelijk afwezig bij de wedstrijd en heeft alleen de uitslag en doelpuntenmakers doorgekregen!

Tot slot willen we u de beelden van vorige week die zelfs Voetbal Inside gehaald hebben niet onthouden: https://www.youtube.com/watch?v=hbQTPkca77M&feature=youtu.be

SV Loosduinen 1 – Wateringe Veld GONA 4 -4-4

Sporthal: Zuidhaghe

Aantal toeschouwers: 4

Doelpunten: Spaans, Rolf (2) & Jasper

Man of the Match: Sjoerd