Voor onze derde competitiewedstrijd, mochten we voor de tweede (en zeker niet laatste) keer aantreden in Delft. De KNVB maakt ons via deze competitie indeling op subtiele wijze duidelijk dat we met onze kwaliteiten thuis horen in de regionale klasse.

Aanvoerder Sjoerd en sterkhouders Daniël & Marc waren naar de Italiaanse kust afgereisd voor wat funtime (niet te verwarren met fontein heren!) en waren helaas afwezig.

Zonder Sjoerd veranderde de kleedkamer in een waar kippenhok, want met welke tactiek zouden wij Delft moeten bestrijden?! Gelukkig kwam daar het verlossende telefoontje vanuit Napels, Sjoerd maande ons tot kalmte, we moesten ons eigen spel moesten spelen en dan zouden onze kansen vanzelf komen. “Rome was overigens toch ook niet in één dag gebouwd” aldus Sjoerd. (Tja, of Julius Caesar had die opdracht moeten uitbesteden aan J. Teulings onderhoudswerken http://teulingonderhoud.nl/ , dan was dit naar alle waarschijnlijkheid geen hedendaags gezegde meer)

We begonnen de wedstrijd wat afwachtend, met hier en daar wat kansen. Maar precies via de filosofie van Sjoerd. Langzaam aan werd de druk wat opgevoerd en na 22 minuten was het Ron die op een perfect afgemeten voorzet van Martel (aanstormend talent uit het tweede) de bal kon binnen tikken.

We bereikten de rust met een 1-0 voorsprong. Wat direct een record opleverde voor keeper Patrick. Na de 10-0 (!!!!) overwinning van vorige week, weet hij al 75 minuten de 0 te houden. Een waar unicum in zaalvoetbal. Helaas ging dit record met 80 minuten ten einde, want vlak na rust was daar de 1-1.

Al snel was na een knappe actie van Pieter de voorsprong weer terug. Met knappe actie bedoel ik, met een oog dicht (mede mogelijk gemaakt door Steffen G.) twee man uitspelen en bal binnen knallen zoals alleen Pieter dat kan.

Ook van deze voorsprong werd weer kort genoten, want na meerdere kamikaze reddingen van Patrick op schoten van zowel Delft als Jos en uitstekend verdedigend werk van Jasper viel dan toch de 2-2

Gelukkig kunnen we altijd terugvallen op de individuele krachten van Marnix, die magische passeer moves heeft geleerd in het theehuis. Als een ware balvirtuoos slalomde hij door de verdediging en schoot vernietigend in de korte hoek.

Jos zag dit schouwspel aan en dacht bij zichzelf, dat kan ik ook. Slalommen was niet nodig, Jos liep gewoon de hele verdediging aan gort met zijn snelheid en kon de wedstrijd op slot gooien in een 1 op 1 met de keeper. Laten we het maar bij een knappe redding van de keeper houden.Drie minuten voor tijd, was het laatste woord aan Ron (Als je mond niet stilstaat, heb je altijd het laatste woord..) na weer een perfect uitgemeten voorzet van Martel, tikte hij de bal rustig tegen de touwen.

Met een eindstand van 4-2 in Loosduins voordeel, zijn we het seizoen bovenverwachting goed gestart met zes punten uit drie wedstrijden!

Wilt u eens genieten van een leuk avondje zaalvoetbal kijken, gratis tip: a.s. maandag 2 oktober spelen wij om 19:00 uur in Zuidhaghe. Toegang is op vertoon van seizoenskaart gratis. (ook zonder kaart trouwens)

Doelpunten: Ron (2), Marnix & Pieter

Man of the Match: Sjoerd (©)