Quarantaine, voetbalseizoen abrupt ten einde en niet weten of je begin september weer mag beginnen met het tegen een bal aanschoppen op het (zaalvoetbal)veld. Wat ga je dan doen? We missen de gezelligheid in de kleedkamer, we missen het lachen op het veld en we missen het slap ouwehoeren na de wedstrijd in de kantine bij Patries. Dit was niet aan dovemansoren gericht bij onze aanvoerder Sjoerd en whizzkid Thierry, EEN ONLINE PUBQUIZ!!!

Met de nodige voorbereiding, een teaser op onze facebookpagina en een afgesproken tijd begonnen we stipt om 21:08. Pieter wilde onze nog even laten meekijken toen hij aan het douchen was na zijn hardlooptraining, Ron was ‘iets later’, Jos zat, zoals gewoonlijk, zonder bovenshirt achter de webcam en Patrick verplaatste nog even snel naar de keukentafel. De quiz stond onder bezielende leiding van Marc Thierry waarbij het meteen goed ging bij de eerste vraag! Alhoewel, de vraag was niet te zien en de antwoorden waren in kleur. Opnieuw beginnen dus, maar vanaf dat moment in volle vaart naar vraag 50!

 

50 vragen, variërend van welke club speelt niet op het hoogste niveau in Wit-Rusland, wie kreeg de eerste rode kaart van Loosduinen zaal 1, welke kleur schoenen heeft wie aan op welke foto tot aan hoe heet de nieuwste aanwinst van Loosduinen 1. Ook de tegenstanders werden niet ongemoeid gelaten, MSV’71 met de zilveren vos, ZVV 1 tot en met 87597 kwam voorbij, Oliveo met een veld van de minimale afmetingen volgende de KNVB, het oude Den Haag Trimeuh en wie er in de stand als laatste geëindigd was dit jaar waren (moeilijke!) vragen. Het was een spannende strijd tussen Sjoerd, Jasper en Marnix om de bovenste plaatsen. Rolf deed vanuit de achterhoede mee, hij noemde steeds netjes zijn hoeveelheid punten achterstand; totdat hij bij de 10.000 was.

Na vraag 25 werd het spannend, het bier was bij het merendeel op dus moest er even een verplichte pauze ingelast worden. Marnix kwam terug met een whisky, en dit brak hem op in het tweede deel van de quiz. De strijd werd voortgezet waarbij Tijmen door een ‘winning streak’ van 7 goede antwoorden nog dichtbij kwam. De verdeling van de eerste 2 plaatsen ging uiteindelijk tussen Jasper en Sjoerd. Enkele Haagse krachttermen bij een verkeerd antwoord zullen we hier maar niet benoemen!

Vanuit deze pubquiz willen we een aantal zaken toch niet onvermeld laten:

  • Jos, jammer joh dat je verbinding uitviel
  • Marnix, volgende keer een whisky ná de quiz
  • Patrick, heeft bevestigd gekregen dat hij een doellat kopte op 2 meter
  • Pieter, zag er goed uit jongen!
  • Rolf, meedoen is belangrijker dan winnen
  • Ron, iets later is niet bij vraag 41 aankomen
  • Sjoerd, blijf eens zitten achter die webcam!
  • Spaans, nee, je was weer geen topscorer dit seizoen
  • Thierry, topquizmaster!
  • Tijmen, dank voor het meedoen!

Nog één deelnemer is niet genoemd en dat is niet zonder reden. Jasper , van harte gefeliciteerd met je overwinning deze avond. Je gaat naar blijft thuis met je prijs, het is je gegund, geniet ervan, veel plezier ermee. Je mag volgende week de quiz organiseren!

Liefs aan jullie allen en ook wij hopen net als de jeugd snel weer op het veld te kunnen staan (al proberen wij via onze mentale leeftijd nog dispensatie te krijgen, fingers crossed!).