Afgelopen jaar zijn een aantal onontdekte Loosduinse parels een vriendenteam gestart onder de vlag ‘S.V. Loosduinen 4’. Als een echte diesel ging het vriendenteam stroperig van start. Met negen uit drie werd de Westlandse bekerpoule als winnaar afgesloten en konden de mannen starten aan de Haagse fietspoule. Dat er in deze poule uit een ander vaatje getapt moest worden werd al snel duidelijk. Als 3e van onder op de ranglijst gingen de mannen enigszins teleurstellend de winterstop in. In de winterstop zijn de koppen bij elkaar gestoken en zijn ‘De Grote Drie’ van Loosduinen 4 opgestaan. Marc Thierry, Joey Teuling en Jurgen Kalkman namen de touwtjes in handen en zorgden voor een weloverwogen tactisch plan waar iedereen, op Roy de Geus na, het mee eens was.

Blijdschap na het winnen van de bekerpoule

De tweede seizoenshelft begon met een onterechte nipte nederlaag tegen Die Haghe maar vervolgens werden alle wedstrijden in winst omgezet en belden tegenstanders zoals DUNO af omdat ze het niet aandurfden tegen ons te spelen wanneer ze basisspelers misten. Alleen de uiteindelijke kampioen SC Monster wist in de 89e minuut een overwinning op het altijd zonovergoten sportpark Madestein te pikken. Het seizoen werd afgesloten met een nette 4e plek. Helaas zijn er geen periodes te pakken in de 5e klasse onderbond, anders hadden de mannen van trainer Ramses van Rijn zeker mee mogen doen aan de nacompetitie.

Jurgen is als een kind zo blij dat hij komend seizoen naar het middenveld kan doorschuiven

Voor het komend seizoen hebben De Grote Drie niet stilgezeten. Het was wel duidelijk dat de spoeling achterin erg dun was, getuige het feit dat zelfbenoemde middenvelder Jurgen Kalkman het gehele seizoen centraal achterin heeft gestaan en buitenspeler Roy de Geus regelmatig de rechtsback positie moest vervullen. Om de achterhoede te versterken hebben De Grote Drie dan ook een aantal spelers binnengehaald. Een kleine transfersom is betaald voor Vincent de Koning, Daniël Spaans en the one and only Anton Habes. Voor de rechtsback positie is de transfervrije Michael Driehuys aangetrokken. Als tropische verrassing is ook de, voor het grote publiek onbekende, Dennis van Westing aangetrokken. Onthoud deze naam!

Helaas heeft ook de concurrentie de goede prestaties van de tweede seizoenshelft waargenomen en zo zijn de middenvelders Jesse ten Berge en Rutger Hartman weggekocht door Peter Barendse gesteund door een niet bij naam genoemde Chinese investeerder. Ondanks dat Sander en Jurgen komend seizoen naar het middenveld kunnen doorschuiven heeft De Grote Drie toch besloten het contract van Maykol de Bruijn af te kopen en versterkt hij komend seizoen het elftal. Maykol zal onder andere met Nick Ijzendoorn en Steffen Grijspaardt de concurrentiestrijd aan moeten gaan.

Loosduinen 4 beschikt met Romano Barbier, Joey Teuling en Roy de Geus over drie erg beweeglijke voorhoedespelers, maar aan een aanspeelpunt ontbrak het dit seizoen. Binnen Loosduinen loopt er geen beter aanspeelpunt dan Tim “De Loosduinse Bombarda” Slinger en ondanks dat er aan hem werd getrokken door Peter Barendse zijn wij verheugd te kunnen melden dat Tim komend seizoen zijn loopvermogen komt tonen in het 4e van S.V. Loosduinen en de concurrentiestrijd aan gaat met de tot nog toe enige spits Rogier van Luxemburg. Het transferbudget van Loosduinen 4 was nog niet op, dus zijn op het laatste moment ook nog Bas de Bruyn en Robert-Jan Spijksma toegevoegd aan de C-selectie van S.V. Loosduinen waardoor iedere positie in het veld dubbel bezet is. Met de betrouwbare Gertjan Waanders in het doel is het elftal, met alleskunner Jaap Krumeich nog achter de hand, compleet en heeft De Grote Drie aangegeven tevreden te zijn met het transferverloop deze zomer.

Kippie pan in de kleedkamer

Wanneer we naar de selectie van dit seizoen kijken, moeten we hoge ogen kunnen gooien. Stel dat wij elke wedstrijd winnen, dan zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat we aan het eind van het seizoen met de schaal op het Loosduinse Hoofdplein staan. De sterke selectie houdt wel in dat we ook volgend seizoen scherp op de discipline zullen zijn.

Het overslaan van trainingen en/of te laat komen voor een wedstrijd zullen met een plaats op de bank beloond worden. Ook smoesjes voor het niet komen opdagen zoals niet kunnen poepen, de auto is kwijt, de zus en/of moeder van wie dan ook liggen batsen of een jeukende klabani zullen niet rechtsgeldig zijn.

Ook kunnen wij nog vermelden dat wij Michel Verkijk hebben overgenomen van FC Snuifkat als onze nieuwe leider. Wij denken dat we met Michel als leider het elftal nu echt op de rails hebben en wij kunnen niet wachten op de spannende verhalen uit het grote treinenboek als rustpraatje!

 

Onze nieuwe leider Michel ‘Top top en leuk’ Verkijk met onze aanwinst Daniël Spaans

Graag bedanken wij bij deze nog Yanick de Zwaan die een overstap maakt naar Eigen Huis en Tuin, Ivo den Heijer die een vriendin heeft en dus per direct moet stoppen met voetbal en Ruud Kornaat die net als bij het Nederlands dameselftal bij ons elftal betrokken blijft als de mascotte.

Houdt S.V. Loosduinen 4 in de gaten, het wordt een mooi seizoen voor het meest Loosduinse elftal van de club! Top top en leuk groetjes Leider Michel uit Den Haag

Helaas hebben we Ivo nooit meer terug gezien nadat hij zijn auto in de stad is gaan zoeken..