Voor S.V. Loosduinen was het een dure zaterdagmiddag bij PGS/Vogel op Sportpark Pckenburgh. Na een verdiende 0-1 voorsprong bij rust werd het toch 1-1 en werd het ook een wedstrijd die met negen man werd beëindigd.
De Loosduiners begonnen de wedstrijd zonder de geschorste Damian van der Horst, waardoor de weer beschikbare Sebastiaan van Loenen als linkerverdediger begon. In de eerste helft waren de beste kansen voor de bezoekers tegen een verdedigend PGS/Vogel. In de 25e minuut was Khalid Hadchoune dichtbij de 0-1, maar zijn bal vloog net naast de kruising van het door Mark van Ruitenbeek verdedigende doel. Het duur de tot de 29e minuut voordat de Blauwwitten verdiend aan de leiding kwamen. Na een goed actie van Sebastiaan van Loenen scoorde Alvin van Reeuwijk de openingstreffer. Een paar minuten later was het weer raak, maar het doelpunt van Tom Vrieling werd op advies van de clubgrensrechter van PGS/Vogel ten onrechte afgekeurd voor buitenspel. Tom Vrieling raakte ook nog de lat en Kevin Baptiste kende geen geluk met zijn afstandsschoten. Af en toe brak het verdedigende PGS/Vogel uit, zonder echte kansen te creëren.
Na de thee een andere wedstrijd. De thuisploeg zocht nu wel de aanval en de S.V. Loosduinen ontsnapte vlak na rust aan een strafschop, nadat een speler van de thuisploeg al dan niet via de voet van Nick Voorham naar het gras ging. Scheidsrechter Schuitemaker uit Ridderkerk zag hier geen strafschop in. De Loosduiners bleven jagen op een tweede treffer, maar bleven slordig in de afwerking. In de 62e minuut sloeg de thuisploeg toe. Hamza Loukili schoot van ver een vrije trap via de paal binnen. De bezoekers namen nog meer risico’s. In de 67eminuut had dit grote gevolgen. Doelman Pieter Blanken twijfelde bij een verre bal en was bij uitkomen net een fractie te laat bij de bal en de spits van de thuisploeg ging gretig naar het gras. Rood voor de Loosduinse doelman en het debuut van de 17e jarige doelman Chesley de Bruin, die de vrije trap, die volgde, fraai stopte en prima inviel. Khalid Hadchoune werd voor deze wissel naar de kant gehaald.
De wedstrijd golfde op en neer en de Loosduiners waren dichtbij de 1-2, maar faalden weer een aantal malen voor het doel. De Loosduinsen spitsen bleven onzichtbaar en doelman Ruitenbeek keerde fraai schoten van Tom Vrieling en Kevin Baptiste. PGS/Vogel bleef gevaarlijk bij de uitvallen. Sam van Poorten incasseerde een gele kaart bij en verdedigende aktie en liep in de slotfase na een kopduel tegen nog een discutabele gele kaart aan. Met een rode kaart op zak mocht de aanvoerder het veld verlaten. In de slotfase kwamen Sinan Ocal en Jurgen Kalkman nog in het veld voor Nick Voorham en Sebastiaan van Loenen. Met elf tegen negen werd er in de slotfase en vreemd genoeg, een korte blessuretijd, ondanks veel blessurebehandelingen, niet meer gescoord. Daardoor mocht het elftal van Richard Douw nog blij zijn met slecht één punt, waar het op de basis van de eerste helft zeker drie hadden moeten zijn. Het kampioenschap lijkt na dit onnodige dure puntenverlies ver weg voor de Blauwwitten.  A.s. zaterdag de topper tegen Hercules op Sportpark Madestein, aanvang 14:30 uur.