Na de genoemde Nieuwjaarswedstrijd was het tijd voor de traditionele receptie. Goed bezocht, zo’n 125 personen waren daarbij aanwezig. Het was een gezellige happening met aparte drankjes zoals glühwein en Spaanse cava alsmede hele lekkere hapjes.
Daarbuiten twee hoogtepunten: de Nieuwjaartoespraak van onze voorzitter Aart Blanken en het in het zonnetje zetten van onze jubilarissen.

De tekst van deze toespraak luidt als volgt:

Namens het bestuur wens ik u en jullie allen een hartelijk welkom op de nieuwjaarsreceptie van S.V. Loosduinen. Een nieuwjaarsreceptie die aan de late kant is, maar dat heeft alles te maken met het feit dat de selectie vorige week nog op een geslaagd trainingskamp was in het zonnige Torremollinos!

 Het is de bedoeling dat we kort terugkijken naar afgelopen jaar en een blik werpen op het nieuwe jaar.

2022 was een bewogen jaar waarin veel gebeurd is. Mooie dingen maar helaas ook trieste gebeurtenissen. Als je op internet S.V. Loosduinen intoetst staat er dat we een gezellige familie sportvereniging zijn met de nadruk op familievereniging!!!

We hebben laten zien dat we met z’n allen kunnen feesten maar we hebben zeker ook getoond dat we er voor elkaar zijn als een grote familie bij de droeve gebeurtenissen. En dat maakt volgens mij duidelijk waarom wij als familievereniging bekend staan!!!

 Afgelopen corona-jaren zijn we gestart met verduurzaming zoals dat tegenwoordig zo mooi wordt genoemd. Met veel vrijwilligers is de voorzijde van ons complex voorzien van kunststof kozijnen met dubbel glas en openslaande terrasdeuren, afgelopen jaar zijn er nieuwe zuinige boilers geplaatst en is er Ledverlichting aangebracht rondom alle drie de velden. Voor dit jaar willen we het complex voorzien van een nieuw geïsoleerd dak met zonnepanelen en ook de achterkant van het complex voorzien van kunststof kozijnen met dubbel glas.

 Dat dit ook veel geld kost moge duidelijk zijn maar met de subsidies die hiervoor beschikbaar zijn en de hulp van veel vrijwilligers is dit allemaal te realiseren. Gelukkig is de financiële situatie van onze club goed te noemen en hebben we mensen binnen de club die de weg uitstekend weten te vinden om deze subsidies aan te vragen en te verkrijgen.

 De financiële situatie is zoals al gezegd goed te noemen. Veel geld wordt gegenereerd vanuit de baromzet. We hebben veel vrijwilligers op allerlei gebied maar voor de barbezetting, met name op de zaterdagen, hebben we zeker nog nieuwe barmedewerkers nodig! Dus meld je aan en stuur een mailtje met je aanmelding naar de secretaris. Je krijgt er een hoop gezelligheid en voldoening voor terug.

 Ook sportief gezien gaat het goed met onze club. De aanwas bij de jeugd gaat nog steeds heel goed. We hebben inmiddels 17 jeugdteams met kader. En daarbij zijn de 20 jongens en meisjes onder de 7 jaar niet meegerekend omdat zij alleen trainen en nog niet in competitieverband voetballen. Een compliment aan het jeugdbestuur/jeugdcommissie is daarom zeker op zijn plaats!!

 Bij de zes seniorenelftallen gaat het ook goed. We hebben een grote selectie onder leiding van de trainers Ronald Paats en Roy de Geus voor de eerste groep en Raymond Krens voor de tweede groep. En dan een primeur op deze middag: De TC en de hoofdtrainer Ronald Paats zijn overeengekomen om een jaar te verlengen!!!
Na de degradatie uit de derde klasse is het herkenbare eerste elftal aan een nieuwe start begonnen. Het is een jong elftal met veel spelers die al vanaf hun jeugd bij Loosduinen voetballen. Na een moeizame start raakt het vlaggenschip steeds meer op elkaar ingespeeld en worden er punten gepakt. De doelstelling is om handhaving in de vierde klasse te bewerkstelligen ondanks de zware degradatieregeling.

 De lagere seniorelftallen, met het nieuwe derde elftal, draaien goed mee in hun competities waarbij het vierde elftal zoals elk seizoen weer voor het kampioenschap gaat!

 Buiten het veldvoetbal hebben we nog vier zaalvoetbalteams waaronder een damesteam. We hebben een hardloopploeg, een Nordic Walking-ploeg en een kaartclub!!

 Als we naar de toekomst kijken ziet 2023 er dus goed uit voor onze gezellige familieclub! Maar we zullen het met z’n allen moeten blijven doen, daar hebben we echt iedereen voor nodig!

 Voordat we het glas gaan heffen op 2023 gaan we eerst nog een aantal jubilarissen in het zonnetje zetten.

Afgelopen jaren hebben we de jubilarissen niet in het zonnetje kunnen zetten. Nu maken we een inhaalslag voor de mensen die tem dit jaar 25, 40, 50, 60, 65, 70 en 75 jaar lid zijn van onze mooie familievereniging.

Namens het bestuur wens ik u en jullie een gelukkig, een sportief en vooral gezond 2023 toe!!! Proost.

De jubilarissen zijn:

25 jaar lid van S.V. Loosduinen: Mary Bik, Pieter Blanken, Bas de Buyn, George Graper, Tim Slinger en Mattijs Taal

40 jaar lid: Andre van Andel, Aart Blanken, Hans van Broeckhuijsen, Stefan Develing, Ronald Hoste, Raymond Krens, Danny Molenkamp, Dennis Molenkamp en Ton van Toledo

50 jaar lid: Leen Boers, Ronald de Bruyn, Edwin van der Heiden, Hans de Korte, Marcel Paul, Koos Pronk, Hans in ’t Veld, Ron van ’t Veer, Goof van Vliet en Martin van Westrenen

60 jaar lid: Aad Develing, Bas Driece, Hans de Kleijn, Riekelt Thierry en Nico Verbree

65 jaar lid: Pico van Bree, Peter de Hartog, Cees Krens en Jan Molenkamp

70 jaar lid: Tjip Dotinga (Niet aanwezig)

75 jaar lid: Piet Brak en Gerrit van Steenbergen (Beiden niet aanwezig)

De genoemde leden die op de foto’s ontbreken waren niet aanwezig, aar krijgen hun medaille op een ander moment!

Proost!!! EN vooral een gelukkig en gezond 2023