In navolging op het eerdere bericht over het overlijden van Bert op deze site, volgt hieronder een korte beschrijving van wat Bert voor S.V. Loosduinen heeft betekend.

Op 1 maart 1955 is Bert op 10-jarige leeftijd (dat was toen de leeftijdsgrens) lid geworden van S.V. Loosduinen.

Bert begon in het toenmalige pupillenelftal waarin ook oud-international Piet de Zoete speelde met als leider Gerrit van den Berg. Na de jeugd te hebben doorlopen (zie onderstaande foto; zal wat nu JO17 is, zijn geweest; Bert zit onderste rij geheel rechts), speelde hij jaren in de senioren. Bert stond bekend om zijn ziedend schot en heeft mede daardoor ook opgetreden in het eerste elftal van de jaren 60. Zijn laatste jaren speelde hij in het toenmalige veteranenelftal (het elftal van Arie en Peter Develing, Tjip Dotinga, Piet Eijk, e.a.).

Na zijn actieve voetballeven heeft hij meerdere functies binnen de S.V. gehad. Was onder meer lid van de elftalcommissie (voorloper van de huidige Technische Commissie), leider van het tweede elftal, gastheer in de bestuurskamer, vertegenwoordiger van het bestuur bij uitwedstrijden, speaker tijdens thuiswedstrijden van het eerste, bijhouder van het standenbord in de kantine. In oktober 2009 werd hij door de ALV benoemd tot Lid van Verdienste.

Bert was niet alleen vaste toeschouwer bij het eerste, maar was als “ome Bert” zeer geliefd bij de gehele selectie. Hij begeleidde vaak het eerste elftal en gaf ook acte de présence in de kleedkamer.

Bert was een geliefde, rustige persoonlijkheid, waarmee je ook, met name door zijn beroepsactiviteiten, een heerlijk sigaartje kon roken.

Het moge duidelijk zijn dat zijn persoonlijkheid zeer gemist gaat worden binnen onze vereniging. Maar nogmaals, alle sterkte gaat in eerste instantie uit naar zijn naasten.

Over de uitvaart volgen nog nadere mededelingen.