Zaterdag 19 december j.l. was de Kerstklaverjasdrive bij S.V. Loosduinen. Een jaarlijks terugkerend feest! Dit jaar waren er 22 koppels die een geweldige avond hebben gehad. Mooi was het dat ook ouders van onze jeugdleden zich hadden ingeschreven en heel leuk dat zelfs een koppel van de Tussen Schoolse Opvang van de Den Hertogschool de weg naar Madestein wist te vinden.

Tussen het kaarten door waren er veel lekkere hapjes en ook de drankjes werden prima verzorgd door Yvonne Metman en Marie José Lubout, waarvoor uiteraard veel waardering! Tijdens de grote pauze werden de lootjes aan de man gebracht door Ralph van der Kaa en Frans Helvensteijn. Ook kon er genoten worden van een vers harinkie van onze vaste visleverancier Mike Korf aan de Loosduinse Uitleg (naast het parkeerterrein achter de AH)

Door de gulheid van de Loosduinse winkeliers was er een uitgebreide prijzentafel voor de loterij en zelfs voor elke kaarter was een prijs beschikbaar!! Ook konden er toegangskaartjes voor de ijsbaan op het Loosduinse Hoofdplein gewonnen en gekocht worden. Een fantastisch initiatief van onder andere Scoutinggroep De Rimboejagers die hun nieuwe onderkomen in Chalet Ockenburgh hebben.

De volgende winkeliers stelden al deze prijzen beschikbaar:
Albert Heijn Loosduinse Hoofdplein, Juwelier Albert ten Cate, Chinees Restaurant Li’s Palace, Slagerij Jeursen, Vishandel Mike Korf, Pim’s Snackbar, Lunchroom Carillon, De Kaasspecialist, Scoutinggroep De Rimboejagers, Boekhandel Kroon, Bloemsierkunst Duinroos, Fromagerie Ardy, Bakkerij De Vries, bakkerij Roodenrijs, Patisserie Van Eck Waldeck, Gall & Gall Waldeck, BCC, Küchen Direkt Megastores, Tuincentrum Ockenburgh, Offers Wonen – Damesmode – Cadeaushop, D-Reizen, Hobbyspeciaalzaak B-Quadraat en tot slot HUBO-Van Dijk. Dankzij deze winkeliers waren er zo’n 80 prijzen te verdelen met een totale waarde van ca € 700,00 Veel dank derhalve voor deze ondernemers en komt u in één van deze winkels …. vertel het!! Uiteraard ook als u gaat genieten van de gewonnen waardebonnen.

De gezelligheid stond voorop maar uiteraard werd er ook flink gestreden om deze prijzen.
Het koppel Fred Bik met vaste maat Frans Helvensteijn werd de uiteindelijke winnaar met een totaal  van maar liefst 6221 punten wat niet zou misstaan bij een echte klaverjasvereniging. De tweede plaats was voor Tineke den Hartog met gelegenheidsmaat Piet van der Eijk met 5029 punten. Derde werden Marco Laurey en Ronald Boekkamp met slechts 15 punten minder.  De volledige uitslag kunt u hier bekijken: uitslag Kerstklaverjassen 2015

De volgende gelegenheid om te klaverjassen bij S.V. Loosduinen is de Klaverjasmarathon op zaterdag 9 januari, aanvang 14:00 uur en ook de datum voor de Paasklaverjasdrive kunt u alvast in de agenda noteren … vrijdag 18 maart 2016.